A hollywoodi színésznő bevállalta: őszesen csillogó hajkoronával jelent meg Cannes-ban

A 63 esztendősen is fiatalos derűt és bájt sugárzó Andie MacDowell mágnesként vonzotta a tekinteteket a vörös szőnyegen.

Az őszbecsavarodott haj nem szégyellnivaló

Sokakból még mindig megrökönyödést vált ki, ha egy élete delelőjén túljutott nő - aki ráadául még ismert is - nem átall ezüstösen-őszesen csillogó hajjal megjelenni egy nyilvános eseményen. A nyugati civilizációban ugyanis már hosszú-hosszú ideje megszokott, hogy a nők ötvenes-hatvanas éveikben is folyamatosan festik a hajukat, így leplezve el egyre sokasodó ősz hajszálaikat. Az utóbbi években mégis megfordulni látszik ez a markáns tendencia, és egyre több világsztár szegül szembe ezzel a réges-régi, megcementesedett gondolkodásmóddal, bölcsen rámutatva, hogy az, amit sokan "szégyellnivalónak", vagy legalábbis elleplezendőnek vélnek, valójában egy teljesen normális biológiai folyamat - az öregedés - része. Mindez már csak azért is üdvös, mert ezek az úttörő sztárok végső soron az örök női megfeleléskényszernek, s az ahhoz kapcsolódó, ősrégi téveszméknek, tabuknak igyekeznek gátat vetni.

Mindenki emlékszik még, amikor Kenau Reeves barátnője, Alexandra Grant néhány évvel ezelőtt azzal keltett feltűnést, hogy teljesen ősz hajjal mutatkozott a publikum előtt. Most a kilencvenes évek emblematikus hollywoodi színésznője, a 63 esztendősen is fiatalos Andie MacDowell csatlakozott hozzá.

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Oldalak

  • 1
  • 2