Arckezelések nyáron: mit szabad és mit nem?

Az erős UV sugárzás nem minden kezelésnek kedvez, néhányról sajnos le kell mondanunk a nyári hónapokban. Aggodalomra azonban semmi ok, még így is jócskán maradnak olyanok, amelyekkel nyugodtan szépülhetünk, bár a megszokottnál óvatosabbnak és körültekintőbbnek kell lennünk. Mely beavatkozásokon vehetünk részt és mire kell figyelnünk nyáron?

Kezelések nyáron is kellő odafigyeléssel

Ami az orvos-esztétikai kezeléseket illeti elég egyszerű a nyár: a hámsérülést okozó lézeres kezeléseket és az erős hámlasztásokat kivéve szinte mindent lehet, ha betartunk néhány fontos szabályt és követjük a bőrgyógyász szakorvosunk utasításait. A fényvédő használata pedig kötelező nemcsak a kezelések után – tudtuk meg dr. Ekaterine Paschali doktornőtől, a Royal Clinics bőrgyógyász szakorvosától. A kezeléseken való részvétel tehát attól függ, hogy mik a terveink a nyárra.

Royal Clinics, az orvos-esztétikai központ

Ha érdekelnek az esztétika világának legújabb trendjei akkor a legjobb helyen jársz! Központunk a magyar esztétikai piac egyik legjelentősebb képviselője. Blogunkban szakértőink, orvosaink cikkei által betekintést nyersz a műtét nélküli szépülés, fiatalodás világába. Pillants be velünk a kulisszák mögé és tudd meg, milyen kezeléseket választanak a sztárok szépségük megőrzéséhez! Meg fogunk lepni, hogy a modern orvostudománynak és technológiáknak köszönhetően mennyire egyszerűen és gyorsan lehet látványos eredményeket elérni, akár arcvonásaid megváltoztatása nélkül.

Mikrotűs kezelések a pattanásokra és pigmentációra

A nyári hőségben a faggyúmirigyek túltermelődhetnek és pattanások jelenhetnek meg arcunkon. Ilyen esetben a mikrotűs kezelések tökéletes megoldást jelenthetnek, de hatékonyan kezelhetjük vele a napsugarak okozta pigmentációt is, mivel nem befolyásolja az UV sugárzás. A Scarlet RF frakcionált mikrotűs rádiófrekvenciás eljárás akár már az első alkalom után látványos hatást eredményez. A mikrotűk segítségével a pulzáló rádiófrekvencia bejutva a bőrbe beindítja annak természetes öngyógyító folyamatát, amelynek köszönhetően halványulnak a pigmentfoltok és rugalmasabbá válik a bőr.

Anti-aging kezelés nyáron is

Ugyanígy az anti-aging stratégiánkat sem kell megszakítanunk a nyári hónapokban: akár egy FTC felszívódó szálas kezelésen is részt vehetünk, a bevérzésekre azonban fokozottabban oda kell figyelnünk. Az ilyen beavatkozást semmiképp ne a nyaralásunk elé tervezzük, ugyanis a fogazott cog szálak behelyezése után akár két hétig is hanyagolnunk kell a sportolást, a megerőltető mozgást és a napozást. Érdemes jó előre megtervezni a nyári kúráinkat, hogy a nyaralást már gondtalanul és üde bőrrel tölthessük.

anti aging nyáron tűvel

Mi a baj a lézerekkel és az erős peelingekkel?

A lézerek és a peelingek többségét a téli hónapokra kell halasztanunk. Ennek oka, hogy a napsugarak káros hatással vannak az újonnan kezelt hámrétegre. Ha erős nap éri a lézerkezelt bőrt, azon foltok jelenhetnek meg és a bőrszerkezet is sérülhet. De vannak kivételek!

Az olyan enyhébb lézereket, amelyek nem okoznak hámsérülést nyáron is lehet alkalmazni. Ilyen például a kettős hullámhosszú Q-kapcsolt ND:YAG lézerrel végzett Carbon Peel kezelés, amely hővel dolgozik és kevés irritációval jár. Hámlasztó, pórusösszehúzó és gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően nyáron is azonnali friss megjelenést biztosít.

peeling kézfejre kéz bőrének javítása

A peelingek esetében az erős, kémiai hámlasztásokról kell lemondanunk, de a felszíni enzimes peelingek a nyári bőrápolási rutinunkba is bekerülhetnek. Az Image Skincare kezelések között az I PEEL Signiture Lift a bio aloe vera, a C-vitamin és gyümölcsenzimek hatóanyagainak köszönhetően csökkenti a pirosságot, fehéríti a bőrt, a hialuronsav pedig gondoskodik a bőr hidratáltáságáról.

Szeretnéd, hogy nyáron is üde, ragyogó legyen a bőröd és az arcfeszesítő kúrádról sem szeretnél lemondani? Jelentkezz konzultációnkra ide kattintva, vagy érdeklődj a +36 20 323 3298 telefonszámon.

Oldalak

Royal Clinics - Az Ön bőre, a mi felelősségünk.