Fashion&Beauty

Arckezelések nyáron: mit szabad és mit nem?

Az erős UV sugárzás nem minden kezelésnek kedvez, néhányról sajnos le kell mondanunk a nyári hónapokban. Aggodalomra azonban semmi ok, még így is jócskán maradnak olyanok, amelyekkel nyugodtan szépülhetünk, bár a megszokottnál óvatosabbnak és körültekintőbbnek kell lennünk. Mely beavatkozásokon vehetünk részt és mire kell figyelnünk nyáron?

Kezelések nyáron is kellő odafigyeléssel

Ami az orvos-esztétikai kezeléseket illeti elég egyszerű a nyár: a hámsérülést okozó lézeres kezeléseket és az erős hámlasztásokat kivéve szinte mindent lehet, ha betartunk néhány fontos szabályt és követjük a bőrgyógyász szakorvosunk utasításait. A fényvédő használata pedig kötelező nemcsak a kezelések után – tudtuk meg dr. Ekaterine Paschali doktornőtől, a Royal Clinics bőrgyógyász szakorvosától. A kezeléseken való részvétel tehát attól függ, hogy mik a terveink a nyárra.

Royal Clinics, az orvos-esztétikai központ

Ha érdekelnek az esztétika világának legújabb trendjei akkor a legjobb helyen jársz! Központunk a magyar esztétikai piac egyik legjelentősebb képviselője. Blogunkban szakértőink, orvosaink cikkei által betekintést nyersz a műtét nélküli szépülés, fiatalodás világába. Pillants be velünk a kulisszák mögé és tudd meg, milyen kezeléseket választanak a sztárok szépségük megőrzéséhez! Meg fogunk lepni, hogy a modern orvostudománynak és technológiáknak köszönhetően mennyire egyszerűen és gyorsan lehet látványos eredményeket elérni, akár arcvonásaid megváltoztatása nélkül.

Mikrotűs kezelések a pattanásokra és pigmentációra

A nyári hőségben a faggyúmirigyek túltermelődhetnek és pattanások jelenhetnek meg arcunkon. Ilyen esetben a mikrotűs kezelések tökéletes megoldást jelenthetnek, de hatékonyan kezelhetjük vele a napsugarak okozta pigmentációt is, mivel nem befolyásolja az UV sugárzás. A Scarlet RF frakcionált mikrotűs rádiófrekvenciás eljárás akár már az első alkalom után látványos hatást eredményez. A mikrotűk segítségével a pulzáló rádiófrekvencia bejutva a bőrbe beindítja annak természetes öngyógyító folyamatát, amelynek köszönhetően halványulnak a pigmentfoltok és rugalmasabbá válik a bőr.

Anti-aging kezelés nyáron is

Ugyanígy az anti-aging stratégiánkat sem kell megszakítanunk a nyári hónapokban: akár egy FTC felszívódó szálas kezelésen is részt vehetünk, a bevérzésekre azonban fokozottabban oda kell figyelnünk. Az ilyen beavatkozást semmiképp ne a nyaralásunk elé tervezzük, ugyanis a fogazott cog szálak behelyezése után akár két hétig is hanyagolnunk kell a sportolást, a megerőltető mozgást és a napozást. Érdemes jó előre megtervezni a nyári kúráinkat, hogy a nyaralást már gondtalanul és üde bőrrel tölthessük.

anti aging nyáron tűvel

Mi a baj a lézerekkel és az erős peelingekkel?

A lézerek és a peelingek többségét a téli hónapokra kell halasztanunk. Ennek oka, hogy a napsugarak káros hatással vannak az újonnan kezelt hámrétegre. Ha erős nap éri a lézerkezelt bőrt, azon foltok jelenhetnek meg és a bőrszerkezet is sérülhet. De vannak kivételek!

Az olyan enyhébb lézereket, amelyek nem okoznak hámsérülést nyáron is lehet alkalmazni. Ilyen például a kettős hullámhosszú Q-kapcsolt ND:YAG lézerrel végzett Carbon Peel kezelés, amely hővel dolgozik és kevés irritációval jár. Hámlasztó, pórusösszehúzó és gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően nyáron is azonnali friss megjelenést biztosít.

peeling kézfejre kéz bőrének javítása

A peelingek esetében az erős, kémiai hámlasztásokról kell lemondanunk, de a felszíni enzimes peelingek a nyári bőrápolási rutinunkba is bekerülhetnek. Az Image Skincare kezelések között az I PEEL Signiture Lift a bio aloe vera, a C-vitamin és gyümölcsenzimek hatóanyagainak köszönhetően csökkenti a pirosságot, fehéríti a bőrt, a hialuronsav pedig gondoskodik a bőr hidratáltáságáról.

Szeretnéd, hogy nyáron is üde, ragyogó legyen a bőröd és az arcfeszesítő kúrádról sem szeretnél lemondani? Jelentkezz konzultációnkra ide kattintva, vagy érdeklődj a +36 20 323 3298 telefonszámon.

Oldalak

Fashion&Beauty
Lifestyle
A tócsni bármikor jó választás: noha egy roppant egyszerű ételről van szó, néhány finom mártogatóssal igazán remek gasztronómiai élményt tud nyújtani – az elkészítési folyamat során azonban nem árt...
Sztárok
Puskás Peti és a felesége, Puskás-Dallos Bogi érthetően nagyon megijedtek. Hirtelen nem is tudták, hogy mihez kezdjenek.
Lifestyle
Bár tavaszias marad az időjárásunk, de mégis lesz olyan jelenség, ami nagy kellemetlenséget fog okozni. Térképen mutatták meg, hol kell rá számítani Magyarországon!