Fashion&Beauty

A zsíros bőr valóban lassabban öregszik, mint a többi bőrtípus? Íme az igazság!

Ha az öregedésről van szó, mind kíváncsiak vagyunk az egész életen át tartó gyönyörű bőr titkára. Az idők során viszont felmerült egy kérdés: vajon bőrtípusunktól is függ, hogy bőrünk milyen ütemben és mértékben öregszik?

A zsíros bőr öregedése

Biztosan te is hallottad már a mindennapi bőrápolás aranyszabályait, miszerint megfelelően kell hidratálnunk arcunkat, valamint nagyon fontos, hogy mindig viseljünk fényvédő krémet. Korunk előrehaladtával az általánosan használt termékek mellett pedig színre lépnek a ráncok elleni küzdelem harcosai is. De gondoltál már arra, hogy vajon bőrtípusod is befolyásolhatja bőröd öregedésének folyamatát és, hogy a zsíros bőr talán kevésbé, sokkal lassabb ütemben öregszik a többinél? Nézd meg a galériát és tudj meg többet!

Vajon a zsíros bőr lassabban öregszik a többi bőrtípusnál? Valójában sokkal összetettebb a válasz, mint gondolnánk. Kristina Collins, bőrgyógyász elmagyarázta, hogy a zsíros bőr nagyobb koncentrációjú mirigyekkel rendelkezik, amelyek faggyút termelnek. Ezáltal vastagabbá válik a középső bőrréteg, amely támogatja a bőr külső rétegét. „Elképzelhető, hogy a vastagabb bőrréteg következtében kevésbé gyűrődik, ráncosodik a bőr. Emellett az általa termelt faggyú egyfajta hidratálóként is szolgálhat, amely minimalizálja az apró ráncok megjelenését.”
Kattints a további képekért!

A tél megterhelő időszak az arcbőr számára. A kombinált vagy szárazhoz képest a zsíros bőr sokkal könnyebben tűri a hideget, de az ápoláskor nagyon óvatosnak kell lenni!

Leadfotó: Pexels, forrás: byrdie.com

Oldalak

Fashion&Beauty
Sztárok
A múlt század közepének kitűnő hangú énekesnője volt Dinah Washington, akinek tragikusan rövid életbe sokfajta stílus belefért. Az előadónő a dzsessz, a blues, de még a popzene műfajában is...
Fashion&Beauty
Valószínűleg te sem szoktad rendszeresen ellenőrizni sminktermékeid lejárati dátumát – nem vagy egyedül. Nem is gondolnánk viszont, milyen fontos lehet egyes termékek esetében.
Sztárok
Sydney van den Bosch-t 2013-ban ismerhettük meg a Miss World Hungary szépségversenyen, azóta pedig sikert sikerre halmoz, többek között modellként, influenszerként és a TV2 Szerencsekerék...