A repedezett sarkak rémálma ez az 5 házi módszer – készülj a varázslatosan puha lábakra!

Most még a te rémálmod a harisnyát kiszaggató, ősi szikladarabra emlékeztető bőrkeményedés a sarkaidon. De már holnap fordulhat a kocka, mivel megmutatjuk azokat a házi módszereket, amelyek segítségével búcsút inthetsz a repedezett sarkaknak.

Hadd mondjam el: nem vagy egyedül. Rengeteg nő küzd bőrkeményedéssel, nincs ebben semmi szégyellnivaló. Sajnos a folyamatos nyomás, dörzsölés hatására a bőr megkeményedik, ami nemcsak esztétikai probléma lehet, de akár fájdalmat is okozhat a kirepedés. Emellett teljesen érthető, ha a hideg ráz a látványától, és nem úgy tervezed a nyári hódításodat, hogy megvillantod a sziklarajzokat a sarkaidon.

Márpedig kérlelhetetlenül eljött a szandálok meg a strandszezon ideje, és talán te is azok közé tartozol, aki az utóbbi időben megfeledkezett lábai ápolásáról, és azzal kellett szembesülnie: két csempetörője van a sarkai helyén. Ha pedikűrös helyett szeretnél inkább magad elbánni a megátalkodott bőrbanditákkal, akkor van számodra néhány ütős házi módszerünk.

Kattints a galériára!

Almaecet és citrom
Almaecet és citrom Az almaecet és a citrom is gyulladáscsökkentő és savas tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek hámlaszthatják a bőrt. Segítenek eltávolítani az elhalt réteget, ugyanakkor tápláló hatással bírnak. Így használd: Fogj egy friss citromot, és reszeld le a külső héját. Egy lábosban forralj fel három liter vizet a reszelt héjjal együtt, és ha felforrt, zárd el a gázt. Várd meg, amíg langyosra hűl. Adj hozzá egy evőkanál almaecetet a vízhez, és áztasd be a lábaidat legalább 15-20 percre.
Kattints a további képekért!

A hajápolásra is kiemelt figyelmet kell fordítanunk, ugyanis kárt tehetünk a hajunkban, ha nem foglalkozunk vele. Lefekvés előtt is érdemes néhány dologra odafigyelni.

leadkép: 123rf.com, forrás: healthshots.com

Oldalak