Fashion&Beauty

A gyönyörű és egészséges haj titkai

A festéstől, vasalástól károsodott tincseket is könnyedén helyreállíthatjuk, ha megfogadjuk a profi fodrászok néhány tippjét, amivel újra egészséges és ragyogó lehet a frizuránk!

Ne moss minden nap hajat!

Sokan minden egyes nap megmossák tincseiket, pedig ezzel csak ártanak a hajszálaknak. Egyrészt nagyon fontos, hogy a hajtípusunknak megfelelő sampont használjunk, másrészt arra is figyeljünk, hogy a lehető legtermészetesebb sampont válasszuk. A túl gyakori mosással nem csak a szálak válnak szárazzá és töredezetté, de a fejbőr természetes védőrétege, a normális zsírmennyiség mértéke is megzavarodik, aminek köszönhetően a haj is sokkal gyorsabban zsírosodik.

A megfelelő fésű

Felejtsük el a fém és a műanyag fésűket, hisz azok fogai könnyen elszakíthatják vagy megsérthetik a hajszálat. A legjobb, ha van egy masszívabb, bontófésűnk, ami lehetőleg fából készüljön, illetve egy puha vaddisznósörtéből készült kefénk, ami a haj felületével is csodákra képes.

Óvatos fésülés

Ahelyett, hogy tépnéd a hajad, a már megszáradt tincseket ne a tövektől, hanem kicsit lejjebb kezd el fésülni, hogy először is megszabadulj a gubancoktól és a csomóktól. Ha lassan és óvatosan haladsz, akkor nem téped a tincseket, így feleslegesen nem tépsz ki szálakat.

A jó hajszárító

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
A régi hajszárítóktól inkább szabadulj meg és ruházz be egy drágább, de hajbarátabb darabba, ami nem égeti meg a tincseket. A hajszárítók közül az ionizációsak a legjobbak, melyeknek a szűkítő helyére felszerelhető feltétjük, úgynevezett diffúzorjuk is van és hideg levegő fújatására is képesek.

Oldalak

Fashion&Beauty
Fashion&Beauty
Jennifer Lopez egy igazi divatikon, és a tökéletesen összeválogatott szettjeiben mindig ragyog.
Egészség
Bár mindannyian tudjuk, hogy a gyümölcsök nagyon egészségesek, valójában több tévhit kering a fogyasztásukkal kapcsolatban, mint gondolnád.
Lifestyle
Talán nem túlzás kijelenteni, hogy a rántott camembert az az étel, amit kivétel nélkül mindenki szívesen fogyaszt – elkészíteni azonban már jóval kevesebben szeretik, hiszen igencsak macerás folyamat...