Fashion&Beauty

6 módszer, amivel helyreteheted a töredezett hajat - nem kell egyből az ollóhoz nyúlni

A töredezett hajvégek megmentője egy jó hajvágás. Azonban azoknak, akik idegenkednek az ollótól, és növesztik a hajukat, nem ez lesz a megfelelő módszer.

A töredezett hajvégeket sok minden okozhatja

Mielőtt belemerülnénk abba, hogyan lehet megszabadulni a töredezett hajvégektől, érdemes megtudni, hogy mi okozza őket. A töredezett hajvégek – vagy a hivatalos nevén trichoptilosis – gyakran a sérülések, a szárazság, a hajfestés és a hőformázás eredménye. A hajvégek egyben a hajszál legrégebbi részei is, így érthető módon idővel gyengülhetnek és töredezhetnek. Bár lehetetlen visszafordítani a töredezett hajvégeket, vannak egyszerű módszerek a formázási szokásaink által a hajban okozott károk minimalizálására.

Mutatjuk, hogy melyek ezek:

1. Csak félig szárítsd meg a hajad! A hajápolási rutinunk első lépései hatással lehetnek hajvégeink egészségére. A durva szárítás során a hő kiszáríthatja a szálakat. Ha tehát valóban meg akarod védeni a hajad, akkor körülbelül a haj 50-80%-át szárítsd a levegőn, majd a hajszárító segítségével formázd és szárítsd be a frizurád. Győződj meg róla, hogy egy jó leave in kondicionálót alkalmazol, ha a levegőn szárítod a hajad, hogy csökkentsd a haj súrlódását.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf, Forrás: Glamour.uk

Oldalak

Fashion&Beauty
Sztárok
Meghan Markle a minap egy olyan őszi szettben mutatkozott, amely sok nő számára adhat ihletet, amikor beköszöntenek a hidegebb hónapok. Egy biztos: a hercegné outfitje telitalálat volt!
Sztárok
Sok olyan világhírű sztár van, akik felnőttfilmekben kezdték a pályájukat, és csak ezt követően futottak be nemzetközi karriert.
Sztárok
A mesterséges intelligencia segítségével készítette el új klipjét Pál Dénes. Bár nem ez az első olyan magyar videóklip, amelyben a készítők ezzel a technikával dolgoznak, az énekes és a videót...