Serkenti az anyagcserét és tisztítja a szerveket - Minden egyes nap innod kellene

Miért igyunk rendszeresen zöldségleveket és melyek a legjobbak? Szakértőnk, Czanik Balázs capoeira aerobik edző, életmód tanácsadó minden tudnivalót elmond.

Friss zöldségekből készült levek

Megjelent Czanik Balázs Capoeira Aerobik 5. című DVD-je!

A legújabb edzésterv olyan mozdulatokat tartalmaz, melyekhez nem szükséges sem előzetes edzettség, sem ügyesség, pusztán némi kitartás és akaraterő. Az ülőmunkát végzők különösen imádni fogják a DVD-t, hiszen a fogyás mellett a gerincbántalmak orvoslására is tökéletes. A mozgás elsajátítása semmilyen előzetes tudást nem igényel, így bárki végezheti a gyakorlatokat otthon is. A DVD megrendelhető itt!

A kitűnő egészségi állapot megszerzésében és megtartásában fontos szerepet játszanak a csírákból, hajtásokból, búzafűből, friss zöldségekből készült levek. Ezek az italok védik a szervezetet a különböző betegségekkel szemben, illetve erősítik az immunrendszert. Serkentik az anyagcserét, tisztítják a szerveket, egyensúlyban tartják a belső folyamatokat, mozgósítják a szervezet védekező rendszerét az életünkben manapság egyre gyakrabban felbukkanó káros környezeti stresszhatásokkal szemben. Lúgosítanak, nem okoznak túlsúlyt, jó hatással vannak a vérkeringésre, valamint a szív- és érrendszeri betegségekre, építik a csontokat, hozzájárulnak a megfelelő hormonműködéshez és még sorolhatnám.

Igazi vitaminbomba érzése: zöldség koktélok

Statisztikai adatok szerint zöldségfogyasztásunk jelentős részét, a paradicsom, paprika, fejes káposzta és vöröshagyma teszi ki. Természetesen nemcsak az a fontos, hogy sokat, hanem, hogy változatosan is fogyasszuk a zöldségeket. Legalább naponta háromszor. Ha lehet, nyersen, hiszen frissen mindegyik valóságos vitaminbomba.

De hogyan készítsük el? Mihez tálaljuk? Hogyan ízesítsük, hogy kellemes élmény legyen a fogyasztása? Ezekre a kérdésekre a válasz a zöldség koktél, némi gyümölccsel, kevés fűszerrel (gyömbér, menta, petrezselyem): nem tart soká egy-egy pohár zöldséglevet, smoothie-t, egy mixet, egy turmixot összedobni és már meg is oldottuk a fenti problémákat.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotó: Eat This, Not That!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!