Egészség

Egyél minden nap ebből a zöldségből: akár 11 évvel is megfiatalíthatja agyadat!

A demencia sajnos egyre gyakoribbá váló probléma, ezért manapság rengeteg kutatás irányul a betegség lehetőség szerinti megelőzésének módszereire.

Az apró lépések is számítanak

Talán sosem gondoltad volna, de valójában mi magunk is tehetünk azért, hogy csökkentsük az idősödéssel járó memóriaproblémákat és a demencia kialakulásának kockázatát. Már néhány apró életmódbeli változtatással is hozzájárulhatunk agyunk és idegrendszerünk egészségének megőrzéséhez, egy új kutatás például rávilágított arra, hogy egy bizonyos élelmiszer fogyasztása nagyban lelassíthatja agyunk öregedését. Ha kíváncsi vagy, miből is kellene többet fogyasztanod, hogy akár 11 évvel is „megfiatalíthasd agyadat”, akkor olvass tovább!

A kutatást, mely során 960 embert vizsgáltak, Dr. Martha Clare Morris, táplálkozási szakértő vezette. A résztvevők átlagéletkora 81 év volt és fontos kiemelni, hogy egyiküknél sem diagnosztizáltak demenciát a kutatást megelőzően. Memóriájukat és gondolkodási képességeiket évente egyszer tesztelték a kutatás során, 5 éven keresztül.
Kattints a további képekért!

Dr. Daria Sadovskaya, egy szingapúri veseorvos mindenkit arra figyelmeztet, hogy a legtöbben rosszul használjuk a WC-t, és érdemes lenne megváltoztatni annak a módját, ahogyan a dolgunkat végezzük rajta, hogy elkerüljük a vastagbélrák kialakulását.

Leadfotó: Unsplash, forrás: spring.org.uk

Oldalak

Egészség
Sztárok
A Mirror információ szerint Harry rájöhetett, hogy túl messzire ment a múltban a családjával szemben megfogalmazott kritikákkal, ezért a herceg állítólag jelenleg mást sem csinál, csak folyamatosan...
Sztárok
Tóth Gabi bizony tudja Puzsér Róbert telefonszámát, és néha üzenetet is szokott küldeni a kritikusnak. Hát, ők biztosan nem lesznek barátok a jövőben.
Utazás
Az Európai Bizottság európai városokat vizsgált. Szóba került a biztonság is, és egy magyar város is felkerült a listára, mint kevésbé biztonságos hely.