Egészség

Sose vesd be őket, mert akár bajod is lehet: ártalmas házi gyógymódok, melyeket éveken át hatékonynak hittünk

Amikor megbetegszünk, a legtöbben először természetes gyógymódokhoz folyamodunk, mielőtt orvoshoz fordulnánk. Ez viszont nem biztos, hogy mindig jó ötlet.

Többet árt, mint segít

A házi praktikákkal, gyógymódokkal kapcsolatban azt a legfontosabb tudnunk, hogy gyakran sajnos többet ártanak, mint használnak. Biztosan te is tudnál kapásból felsorolni néhány olyan „hatékony gyógymódot", melyet a házi orvoslás hívei tanácsoltak neked, azonban valamilyen csoda folytán sosem vált be. Nos, ez nem véletlen, néhány házi gyógymód ugyanis akár még tovább súlyosbíthatja a fennálló egészségügyi problémát. Ha kíváncsi vagy, mely praktikáktól kellene inkább ódzkodnod, nézd meg a galériát!

Tojásfehérje, vagy vaj az égésekre A tojásfehérjét és a vajat sokan alkalmazzák az enyhe égési sérülések kezelésére, pedig ez határozottan nem jó ötlet. Több rajzfilmben, például a Tom és Jerryben is láthatunk hasonló házi praktikát, ám úgy tűnik, ezekből a mesékből határozottan nem érdemes tájékozódni, ugyanis ezek az ártalmatlannak tűnő konyhai alapanyagok igencsak súlyosbíthatják a helyzetet. A nyers tojásfehérje alkalmazása egy újabb veszélyforrást hozhat a képbe, mégpedig a szalmonellát. A vaj szintén nem túl hatékony megoldás, hiszen nem hagyja szellőzni, lehűlni a bőrt, ezért sokkal jobb, ha inkább hideg vizet engedünk rá. Amennyiben véletlenül megégetnéd magad, legközelebb semmiképpen se a konyha felé indulj először, mert ezek az alapanyagok valóban többet ártanak, mint segítenek, további baktériumokat juttathatnak a sebbe, elősegítve annak elfertőződését!
Kattints a további képekért!

Bár a bőrviszketés hátterében leggyakrabban a száraz bőr, valamint az irritáció és az allergia áll, nem csupán ezek lehetnek a kellemetlenség kiváltó okai, hanem egyes esetekben akár komoly betegségeket is jelezhet ez a banálisnak tűnő probléma.

Leadfotó: 123rf, forrás: lifehacker.com

Oldalak

Egészség
Lifestyle
Három tisztán magyar hátterű piaci szereplőről van szó, mely újabban rendhagyó innovációval kísérletezget.
Sztárok
Kevesen tudják, de III. Károly brit király több szálon is kötődik Magyarországhoz, egy alkalommal pedig rendhagyó videóüzenetet is küldött nekünk, melyen az anyanyelvünkön szólt hozzánk.
Lifestyle
Mindannyian találkoztunk már a hűtőből áradó kellemetlen szaggal, ami egy igazi rémálom lehet a mindennapokban. Erre is van megoldás!