Egészség

A vitaminital mindig jó megoldás!

Magyarország szívében fekvő Akasztón egyedülálló technológiával felszerelt gyárban állítják elő a vitamin- és sportitalokat, melyeket hazai kutakból nyert forrásvízből készítenek.

Hogyan, mit, milyen mennyiségben – ezek a leggyakoribb kérdések, amelyek nyáron felmerülnek bennünk, ha folyadékpótlásról van szó. Ma már elérhetőek olyan üdítők is, amelyekben az alacsony cukortartalom mellett megtalálhatóak ásványi anyagok, vitaminok, aminosavak, különleges összetevők, melyekre szintén nagy szüksége van szervezetünknek.

Ilyen különlegességeket – sport és izotóniás ital és vitaminital – gyárt az R-Water Kft. is, s jelenleg több mint tíz európai országba szállítja egészséges üdítőit.

Az Akasztón fekvő üzemben 1993. óta zajlik a munka, s kezdetben egy 2 literes üdítőital és szörp készült a ma már idejétmúlt technológiával. Nagy Ervin tulajdonos, ügyvezető édesapja valaha a település egyetlen szódása volt, s közös családi ötlet alapján kezdett el a család üdítőt, majd később szörpöt gyártani.

„Elkezdtünk kísérletezni azzal, hogyan lehet finom, egészséges, vitaminokkal és egyéb különleges kiegészítőkkel felturbózott, úgynevezett funkcionális italokat készíteni. Ha külföldre mentünk, próbálgattuk, ízlelgettük a helyi italokat, és vizsgáltuk, milyen anyagok lehetnek bennük, mi mivel fejleszthetnénk tovább a saját termékeinket.”- ecsetelte Nagy-Parádi Tímea, a vállalkozó tulajdonostársa, felesége, aki ma a fejlesztésekért, s a humán erőforrás lelki állapotának javításáért felel a cégben.

Így született meg a magyar vitaminital és izotóniás sportital

A 2 literes üdítőitalpiac átalakulásakor a házaspár elhatározta, hogy a funkcionális italok felé mozdulnak el, és életmódváltáshoz is passzoló termékeket fognak gyártani. A ma már több, mint 10 országban is elérhető sportitalokat azok számára fejlesztették ki, akik az átlagtól eltérően, heti több alkalommal sportolnak, és szeretnék izomzatukat építeni, fokozni teljesítményüket, s egyúttal óvnák az ízületeiket, és megfelelő mennyiségű vitamint szeretnének a szervezetükbe juttatni.

Mozgás nélkül még ezek a termékek sem eredményeznek fogyást

A kollagénital és az izotóniás ital edzés előtt és alatt ajánlott, az izomépítésre, regenerációra szolgáló WPI fehérje italt edzés után javasolják. A kardio típusú edzések előtt L-karnitint tartalmazó sportitalt érdemes inni, amely a fogyásban, a zsírégető mozgásban segít. Önmagában a sportitalok fogyasztása nem eredményez súlyvesztést, az egészséges életmód magában foglalja a mozgást, a megfelelő táplálkozást, a lelki kiegyensúlyozottságot.

Hazai alapanyagok az előtérben

A 12 százalékos gyümölcstartalmú italokkal jelentkező kollekció a családoknak szól, itt az volt a cél, hogy csökkentett energiatartalmú vitaminos italt készítsenek. Az ananásztól a vörösáfonyán át a dinnyéig tucatnyi gyümölcstípust használnak fel, a szűrt leveket amennyiben lehetséges hazai forrásból próbálják beszerezni.

A cég ma már zöldségrajongóknak is kínál italokat, uborka, cékla, sárgarépa lével megbolondított termékeik is elérhetőek.

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Egészség
Sztárok
A Nemzet Színésze Palik László YouTube-műsorának vendégeként vallott múltjáról és jelenéről, szakmai- és magánéletéről.
Lifestyle
A holdvíz egy különleges elixír, ami a spirituális lelkek szerint távol tartja a rossz energiákat, megtisztítja a lelket és kitartóbbá varázsol. Kipróbálnád? Mutatjuk a rém egyszerű receptet.
Utazás
Sőt, vasárnap beköszönt az október, de mi ebből semmit sem fogunk érezni.