Egészség

Ez lesz a következő világjárvány a tudósok szerint: több millió emberrel is végezhetnek majd a halálos betegségek

Világméretű járvány kitörésére hívták fel a minap a figyelmet a szakértők, akiknek 57%-a úgy gondolja, hogy egy influenza-törzs okozza majd a halállal is végződhető, fertőző betegségek következő globális kitörését.

Az influenza veszélye fenyegeti a világot

A koronavírus-járvány halálos pusztítást végzett szerte a világon, a tudósok szerint azonban továbbra is az influenza jelenti a legnagyobb veszélyt a globális egészségügyre - írja a The Guardian. A világ vezető szakembereinek 57%-a egy nemzetközi felmérés szerint ugyanis úgy véli, hogy egy influenzavírus-törzs okozza majd a halálos, fertőző betegségek következő globális kitörését. Jon Salmanton-García, a Kölni Egyetem munkatársa, valamint a tanulmány egyik készítője így nyilatkozott: "A meggyőződés, miszerint az influenza továbbra is a világ legnagyobb járványveszélye, hosszú távú kutatásokon alapul, melyek azt mutatják, hogy az influenza folyamatosan fejlődik és mutálódik. A betegség minden télen megjelenik, ezeket kis világjárványként is leírhatnánk, hiszen többé-kevésbé kontrollálva vannak, mert az őket okozó különböző törzsek nem elég virulensek - de ez nem lesz örökké így". Galériánkban találod a további részleteket!

A felmérésben 187 vezető tudós vett részt, akiknek 21%-a szerint a világjárvány legvalószínűbb oka az influenza után egy vírus, az úgynevezett X-betegség, amely még a tudomány számára is ismeretlen.
Kattints a további képekért!

A rák persze a genetika miatt kialakulhat olyan embereknél is, akik eddig teljesen egészséges életet éltek. Azonban ha háttérbe szorítasz néhány rossz szokást, akkor jóval kisebb az esélye, hogy valaha diagnosztizálják nálad a kórt.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Fashion&Beauty
Ha eddig azt gondoltad, Ránija gardróbja csakis az általa viselt csodás ruhaköltemények miatt különleges, akkor vess egy pillantást a királyné kedvenc táskáira is!
Fashion&Beauty
Ahogy melegszik az időjárás, úgy jelennek meg a boltok polcain a nyári cipőtrendek is. Úgy tűnik azonban, hogy van egy bizonyos stílusú lábbeli, amely mindet túlszárnyalja.
Lifestyle