Meglepő dolgok, amik kiderülhetnek rólad egy vérvizsgálat alapján

Ezekre biztosan nem gondoltál.

1. Hány éves vagy valójában

Ne félj, ez nem valami spirituális humbug: a vérvizsgálatból meg lehet állapítani a biológiai korodat, vagyis azt, hogy hány éves a tested és a belső szervrendszered a korcsoportodba tartozókéhoz képest. Ennek tulajdonképpen a következő a lényege: hiába vagy 52 éves, ha egész életedben egészségesen éltél és vigyáztál magadra, akkor elképzelhető, hogy a szervezeted csak 48 éves.

2. Mennyi esélyed van az Alzheimer-kórra

Egy 2015-ös tanulmány szerint a véredben lévő fehérjemennyiség 10 évvel előre jelezheti, ki fog-e alakulni nálad az Alzheimer-kór. A fehérjék egyébként az immunrendszer gyulladást előidéző anyagai közé tartoznak, és korábban már megállapították róluk, hogy kapcsolatban állnak az agybetegségekkel, mint amilyen az időskori elbutulás is.

3. Mennyire vagy dehidratált

A dehidratáció felpörgeti a szívet, fáradttá tesz és a gondolkodásodat is lelassítja. A felnőttek 20%-a szinte állandóan vízhiányos azon egyszerű oknál fogva, hogy nem isznak eleget. Szakemberek szerint a vérvizsgálatból azonnal kiderül, kire férne rá jó néhány liter folyadék elfogyasztása - ez főleg azoknak hasznos, akik nem ismerik fel a dehidratáció tüneteit. A jelekről egyébként itt írtunk bővebben.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotó: nexgenhomeandseniorcare.com

Oldalak

  • 1
  • 2