Egészség

Trombózist is okozhatnak: ha ilyen típusú gyógyszereket szedsz, azonnal hagyj fel ennek az 5 növénynek a fogyasztásával!

Nem árt tisztában lennünk azzal, hogy bizonyos gyógyszerek szedése mellett pár dolgot ki kell iktatnunk az étrendünkből, hiszen ezek növelhetik a trombózisveszélyt is, ha a hatóanyagok kölcsönhatásba lépnek egymással.

Ne fogyaszd őket, ha véralvadásgátlókat szedsz!

A véralvadásgátló gyógyszereknek több típusa is van: ahogyan azt a WEBBeteg is írja, a kezelésnek kétféle indoka lehet, a megelőzés, illetve a kialakult vérrög további növekedésének a megakadályozása, a feloldásának elősegítése, amellyel megelőzhetjük a szövődmények kialakulását. A Házipatika szerint a fokozott vérrögképződés kezelésére használt véralvadásgátlók szedése kapcsán azonban gyakran felmerül a kérdés, hogy szabad-e gyógynövényeket is alkalmazni, fogyasztani a terápia mellett, hiszen egyes hatóanyagok akár kölcsönhatásba is léphetnek egymással, amelyek által az adott gyógyszer hatása fokozódhat, de csökkenhet is. Galériánkban mutatjuk azokat a gyógynövényeket, amelyeket érdemes mellőzni az étrendből, ha épp véralvadásgátlókat szedünk, nehogy bajt okozzunk velük, hiszen ezek akár befolyásolhatják is a gyógyszerek hatását.

Fokhagyma Bár a fokhagymának rendkívül sok jótékony hatása van egészségünkre nézve, a szakértők mégsem javasolják, hogy véralvadásgátló gyógyszerek mellett fogyasszuk, ugyanis fokozza ezeknek a szereknek a hatását.
Kattints a további képekért!

Ígéretes eredményeket hoztak a rákgyilkos vírussal végzett első klinikai vizsgálatok.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Sztárok
Katalin hercegné elragadó titkot árult el középső gyermekéről, Saroltáról. Mint kiderült, a hercegnőnek van egy hobbija, aminek bármikor, bármilyen körülmények között szívesen hódol.
Sztárok
Szeptember 28-án lett volna 100 éves Kabos László Jászai Mari-díjas színész, komikus, a nevettetés mestere, akit kis Kabosként zárt szívébe a közönség az elmúlt évtizedekben.
Fashion&Beauty
A haj egészsége nemcsak attól függ, hogy mit viszünk be a testünkbe, hanem attól is, hogy milyen gondoskodást nyújtunk hajszálainknak.