Egészség

Lista: ha ezeket a hozzávalókat látod az élelmiszerek csomagolásán, eszedbe ne jusson megvenni őket!

Figyelj oda arra, hogy ultrafeldolgozott élelmiszer után nyúlnál-e a boltban: ha nem tudod pontosan, mik számítanak annak, akkor mindenképp olvasd el az összetevők listáját, abból ugyanis hamar kiderül.

Kerüld őket messziről!

Az ultrafeldolgozott élelmiszerek esetében az ételek eredeti állapotát valamilyen módon megváltoztatták: olykor ezek a változtatások előnyösek, hiszen sokszor nem befolyásolják a termék ízét, csupán annyi történik, hogy a feldolgozás által könnyebben elkészíthetővé válnak, mint feldolgozatlan társaik, elég csak a fagyasztott gyümölcsökre vagy épp az előre felvágott zöldségekre gondolni. Egyes ultrafeldolgozott élelmiszerek tehát egyáltalán nincsenek káros hatással az egészségre, míg mások nagyon is, ezért nem az összes feldolgozott élelmiszertől kell óvakodni és távol maradni: érdemes alaposan elolvasni az összetevők listáját, abból ugyanis hamar kiderül, mely terméket kell messziről kerülni, és nem megvenni a boltban. "Bár az ultrafeldolgozott élelmiszerek túlzott fogyasztása káros egészségügyi következményekkel jár, ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy minden feldolgozott élelmiszer minden ember számára minden helyzetben rossz" - vallja Tara Schmidt vezető dietetikus. Galériánkban eláruljuk, milyen összetevőkre kell figyelned, mielőtt leemelnéd a terméket a polcról!

Az ultrafeldolgozott élelmiszerek túlzott fogyasztása növelheti a szívbetegségek, a rák és a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát - ezek legtöbbször olyan termékek, amelyek hosszú listával rendelkeznek összetevők tekintetében, de néha elég felfigyelned egy-egy olyan hozzávalóra is, melyből tudhatod, hogy az adott ételt inkább nem kéne elfogyasztanod.
Kattints a további képekért!

Fogyaszd őket gyakran, ha állandóan gyötör a fájdalom.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Visszatérés a munkába kisgyerek mellől - tippek a szakértőtől
Egészség
Sztárok
Egy szakértő szerint Meghan Markle és Harry herceg számára nagyon fontos, hogy fenntartsanak olyan királyi családi hagyományokat, amelyek gyermekeik, Archie és Lilibet érdekeit szolgálják.
Lifestyle
A nyár közeledtével mindig többekben merül fel a vágy, hogy egy kis testmozgással előcsalogassák addig elrejtett hasizmaikat. A legjobb pedig, hogy nem is kell túlzottan megerőltetned magad ehhez!
Lifestyle
A szúnyogok csapkodása helyett inkább ültess és hagyd, hogy a növények végezzék el munkát helyetted!