Ülőmunkát végzel? Lesújtó orvosi eredmények születtek, nehéz elkerülni a fokozott bajt

A hosszú ülőmunkának tudtunk a veszélyeiről, és próbáltunk is tenni ellene. Azonban most még lesújtóbb orvosi eredményeket tártak a nyilvánosság elé a kutatók.

Lehet az apró kis trükkök nem is működnek annyira?

Azt már mindenki látta a híradásokban, és szinte minden lap beszámolt róla, hogy az ülőmunka hosszú távú egészségügyi kockázatokkal járhat. Az ülés hosszú órákon át történő fenntartása csökkentheti a vérkeringést, növelheti a vérnyomást, és elősegítheti az elhízást, ez pedig betegségekhez vezethet.

Persze a kutatók nyilvánosságra hoztak különböző trükköket, amiket bevethetünk. Ilyen például az álló munkaállomás használata vagy a rendszeres szünetek beiktatása, amikor megmozgatjuk magunkat kicsit.

Azonban ezek valóban segítenek? Vagy az ülőmunkát végzők hiába keresik a kiskapukat, hogy egészségesebbek legyenek? A galériánkban megmutatjuk az eredményeket!

Azt hihetnénk, hogy a különböző trükkök vagy a rendszeres testmozgás csökkenthetik az ülőmunka káros hatásait, de a kutatók szerint ez nincsen egészen így.
Kattints a további képekért!

Talán nem is gondolnád, de akár évekkel is meghosszabbíthatod az életed, ha beépítesz egy bizonyos tevékenységet a mindennapjaidba, amely nem fog sok időt igénybe venni, mégis számtalan jótékony hatását élvezheted egészségedre nézve.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Lifestyle
Három tisztán magyar hátterű piaci szereplőről van szó, mely újabban rendhagyó innovációval kísérletezget.
Sztárok
Kevesen tudják, de III. Károly brit király több szálon is kötődik Magyarországhoz, egy alkalommal pedig rendhagyó videóüzenetet is küldött nekünk, melyen az anyanyelvünkön szólt hozzánk.
Lifestyle
Mindannyian találkoztunk már a hűtőből áradó kellemetlen szaggal, ami egy igazi rémálom lehet a mindennapokban. Erre is van megoldás!