Egészség

Órákat lehet spórolni a magyar kutatók által kifejlesztett új koronavírusteszttel

A Semmelweis Egyetem rektorhelyettese nyilatkozott a villámgyors új PCR-tesztről.

Gyorsabb, egyszerűbb

Jóval gyorsabban és egyszerűbben lehet kimutatni a koronavírus-fertőzést az új PCR-teszt segítségével, melyet magyar szakemberek fejlesztettek ki - fogalmazott Szabó Attila, a Semmelweis Egyetem klinikai rektorhelyettese a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A szakember kifejtette, hogy a PCR-tesztek a Covid örökítőanyagát (RNS) használják fel annak érdekében, hogy detektálják a kórokozót, csakhogy ehhez eddig egy kétlépcsős eljárás volt szükséges: először kivonták az RNS-t, majd megsokszorozták az örökítőanyagot. Az új, gyorsabb PCR-teszt esetében az eljárás egylépcsőssé válik, és jelentősen leegyszerűsödik, így a folyamat időben is lerövidülhet.

Fotó: 123rf

Lapozz a további részletekért!

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez
Egészség
Fashion&Beauty
Idén újra divatba jöttek az egyrészes fürdőruhák, Sydney Sweeney pedig le is csapott néhányra, amelyek tökéletesen mutattak irigylésre méltó alakján.
Sztárok
Kihirdették a Szentkirályi Tehetségprogram három nyertesét, amelyben ezúttal női sportolók diadalmaskodtak. A szakmai zsűri a 14-18 éves fiatal sportolók közül választotta ki azt a hármat, akiknek a...
Lifestyle