Egészség

Új ajánlás jelent meg az Covid-vakcinákkal kapcsolatban

Az EU egészségügyi szervezetei már a 60 éven felülieknek is szorgalmazzák a második emlékeztető védőoltás beadását.

Lejjebb vitték az ajánlott korhatárt

Az elmúlt hetekben megugrott Európában a koronavírus-fertőzöttek, ezzel együtt pedig a kórházban kezeltek száma, ezért az Európai Unió egészségügyi szervezetei egy második emlékeztető oltás beadását javasolják a 60 év felettieknek – írja a Reuters nyomán a Pénzcentrum.

védőoltás vakcina Covid19 koronavírus betegség vírus gyógyszer milyen oltás Pfizer Modena

Forrás: MTI/Varga György

Sokak számára létfontosságú lehet a második emlékeztető védőoltás

Az EU eddig csak a 80 év felettieknek javasolta a második emlékeztető védőoltás beadását, azonban most kiterjesztették a 60 év felettiekre is az ajánlást. Stella Kyriakides, az EU egészségügyért felelős biztosa szerint létfontosságú, hogy az összes 60 év feletti, illetve a veszélyeztetett állampolgárok is megkapják.

A szakemberek emlékeztetett: a jelenleg elérhető oltások – például a Pfizer vagy a Moderna vakcinája – nagyon hatékonyak a súlyos megbetegedés kivédésében, azonban hogy mennyire hatásos a fertőződések kivédésében az Omikron új variánsaival szemben, az még egyelőre kérdéses – írja a lap.

Oldalak

Egészség
Egészség
Lehet sokan örülnek neki, hogy hamarabb kopogtatott be a jó idő, de így az allergiások egy elég durva szezonra készülhetnek. Az sem kizárt, hogy sok új beteg fog megjelenni.
Sztárok
Az uralkodó rákbetegsége miatt a Mirror értesülései szerint rájött arra, hogy túl rövid az élet, ezért drasztikus lépést tervez, ami megváltoztathatja az egész királyi család életét.
Utazás
Az Egyesült Államok izraeli nagykövetsége pénteken figyelmeztette alkalmazottjait és családjaikat, hogy ne hagyják el Tel-Avivot és környékét, Jeruzsálem és Beér-Seva határát, miután Irán...