Mindez nem jelenti azt, hogy az uborkát teljesen mellőzni kellene az étrendből: mértékkel fogyasztva továbbra is kiváló forrása lehet a hidratációnak, a rostoknak és a vitaminoknak. Ugyanakkor érdemes tudatosan válogatni, friss, hibátlan példányokat vásárolni, a túlérés jeleit (például sárgásodás, keserű íz) kerülni, és változatos, sokféle zöldséget beépíteni a mindennapi étrendbe, hogy elkerüljük az egyoldalú terhelést.
3/3
Fotó: Pinterest
Video A Hegyi doktor Magyarországon: Interjú Hans Sigl-el
Mindez nem jelenti azt, hogy az uborkát teljesen mellőzni kellene az étrendből: mértékkel fogyasztva továbbra is kiváló forrása lehet a hidratációnak, a rostoknak és a vitaminoknak. Ugyanakkor érdemes tudatosan válogatni, friss, hibátlan példányokat vásárolni, a túlérés jeleit (például sárgásodás, keserű íz) kerülni, és változatos, sokféle zöldséget beépíteni a mindennapi étrendbe, hogy elkerüljük az egyoldalú terhelést.