Tolvai Reni: Kamaszlányként húsz kiló felesleget adtam le - Interjú

Az énekesnő felfedte, hogy már tinilányként is küzdött a kilókkal, de nem műtétnek köszönheti csinos alakját.

Fantasztikus formában van az énekesnő

A gyönyörű, 28 éves énekesnő, Tolvai Reni az ország előtt nőtt fel. A 2010-es Megasztár 5. szériájának aranytorkú győztese volt már szőke, barna és vörös is, de nemcsak a hajszíne változik időről időre, hanem a testalkata is. A tehetségkutató-győztes először 14 éves korában hízott meg, de azóta sem telik úgy el nap, hogy ne emlékeztetné magát arra, hogy bűntetlenül nem ehet meg mindent, amit megkíván. A felesleges kilók elleni harcról Reni az Egészséges reggeli elkötelezett híve beszélt a Femcafe.hu-nak a Herbalife sajtóeseményén.

Sok kislányt érint a hirtelen, kamaszkori hízás a hormonváltozások egyik kellemetlen mellékhatásaként. Te hogyan élted meg ezt az időszakot?

Nem értettem a helyzetet. Sok lány osztálytársam nádszálkarcsú volt, nyilván, hozzájuk hasonlítottam magamat, láttam, hogy én nem vagyok olyan vékony. Szerencsére nem bántottak soha a súlyom miatt, viszont egyáltalán nem tetszettem magamnak. Olyan 14 éves lehettem, amikor elkezdtem nőiesedni, és egyre inkább foglalkoztatott, hogy mit gondolnak rólam mások, hogyan ítélik meg a külsőmet. Sok mindent kipróbáltam a cél érdekében, de végül anyukám volt a legnagyobb segítségemre az életmódváltásban. Egy tindézsert nem lehet szigorúan diétáztatni, mivel még a szervezete növésben van és nem tud olyan fegyelmezett lenni az étrendjét illetően, mint egy felnőtt. Nagy mázlim volt, amikor anyu megtalálta ezeket a shake-eket, amelyek nagyon finomak, jól variálhatóak, így egyáltalán nem unalmasak és még a látványuk is étvágygerjesztő. Egyszerű, gyors és praktikos megoldás lett. A legjobban pedig az motivált, hogy ha lelkiismeretesen tartja magát az ember, akkor tényleg hatékony. Olvadtak le rólam a kilók, rövid idő alatt sikerült lefogynom 20 kilót. Sokkal jobb lett a közérzetem, ráadásul egyre szebbnek láttam magam.

Mennyire volt nehéz tartani a súlyodat miután leadtál egy ilyen jelentős súlyfelesleget?

Az életmódom olyan, hogy rengeteget éjszakázom, sokszor előfordul olyan, hogy hajnali négykor érek haza a fellépésekről. Mindig próbálok tudatosan odafigyelni arra, mit eszem, de ha ébren vagy, akkor éhes leszel. Van, amikor sikerül, van, amikor nem. Emberek vagyunk, rohanunk és próbálunk mindent kimaxolni. Velem is előfordul, hogy kevésbé tudok odafigyelni magamra, akkor felszalad pár kiló. Ez egy állandó harc az életben. Meg kell tanulni ezzel együtt élni. Én most nagyon örülök, hogy visszatérhettem ehhez a termékhez és az egészséges reggelizéshez. Régen sokszor ettem tojást, bacont és kenyeret, de hiába volt finom, valójában nem tett nekem jót. Kezdek visszarázódni a jó útra, ami sok lemondással jár, de megéri.

Mit tapasztaltál a szervezeteden, miután életmódot váltottál?

Az utóbbi időben olyan energikus vagyok, mint még soha! Régebben nagyon nehezen keltem, állandóan fáradt voltam, de amióta odafigyelek arra, hogy milyen tápanyagokat viszek be a nap első étkezésekor, sokkal könnyebben kelek reggelente. Van erőm edzeni, egész nap pörgök, van életkedvem, nem vagyok levert és nem panaszkodom. Nagyon jó érzés, hogy most már sokkal pozitívabban állok mindenhez. Ebből is látszik, hogy nemcsak a testünknek, de a lelkünknek is jó, ha tudatosabban étkezünk.

Előadóművészként fontos számodra, hogy jó fizikai állapotban legyél. Hogyan hat ki a munkádra, a teljesítményedre az, hogy tudatosabban étkezel?

Talán ez volt a legaktívabb időszakom. Szeptemberben egy magyar nyelvű dallal fogok kijönni, amelyhez hamarosan videóklipet is forgatunk a Kanári-szigeteken. Egy sivatagi környezetet képzeltünk el, ami nagyon különleges lesz, már nagyon várom. Egy új stílusban is kipróbálom majd magam, ez egy közreműködés lesz, szintén magyar szöveggel, teljesen ismeretlen terepen, ez is egy izgalmas feladat volt. Van két másik dal is, ami az elkövetkező időszakban fog debütálni, volt bőven energiám a munkára. Készülök egy különleges karácsonyi projekttel, ahol zenészlányokkal alapítottunk egy együttest, karácsonyi dalokkal készülünk az ünnepi időszakra. A hölgyek nagyon tehetségesek, lesz egy billentyűs és egy szaxofonos, a hangzás tekintetében swing és blues stílusban adjuk elő az ünnep legszebb dalait. A legviccesebb az, hogy a nyár kellős közepén jött ez az ötletem, de szerencsére láttak benne fantáziát a zenésztársaim is.

A zenélésen kívül vannak-e más irányú terveid?

Mindig jönnek a megvalósításra váró ötleteim, néha a legnehezebb a priorizálás, hogy melyikbe fogjak bele elsőként. Ha a legnagyobb vágyamra vagy kíváncsi, akkor elárulom, hogy idővel nagyon szeretnék majd egy sminkmárkát. Aki ismer vagy követ engem a közösségi médiában, tudja, hogy imádok sminkelni, a koncertekre, nyilvános eseményekre és a forgatásokra is magam készítem el a sminkemet. Egy nap, nagyon boldog lennék, ha lenne egy szemhéjtus, ami a nevemet viseli, vagy ha netán egy kozmetikai márkát alapíthatnék.

Betegsége miatt drasztikus lépésekre volt szükség.

Leadfotó: instagram.com/tolvaireni/

Oldalak

Szólj hozzá Te is!