Gyanús tüneteket veszel észre magadon? Ezek a terhesség első jelei!

A legtöbb nő csak akkor veszi észre a terhesség előjeleit, amikor a megtermékenyített petesejt már beágyazódott a méhbe, de vannak olyanok is, akik csak akkor kezdenek el tűnődni egy lehetséges terhességen, amikor kimarad a menstruációjuk. Ennek a csodás dolognak pedig számtalan más előjele is lehet, mutatjuk a leggyakoriabbakat.

Alhasi görcsök vagy beágyazódási vérzés

Kb. 8 nappal a peteérés után bekövetkezhet az úgy nevezett beágyazódási vérzés, amelyet sokszor enyhe alhasi görcsök is kísérnek. A terhesség korai szakaszában az enyhe vérzés normálisnak mondható, ha nem olyan erős, mint a menstruációs alatt.

Gyakori vizelési inger

Miután a magzat beágyazódott, elkezdődik a HCG nevezetű hormon termelése, amitől gyakrabban kell felkeresni a mellékhelyiséget. Ennek egyébként egy másik oka lehet még az is, hogy a méh ilyenkor megnövekszik, és nyomást gyakorol a húgyhólyagra.

Fáradtság

A progesteron nevű hormontól érzik magukat a terhes nők olyan fáradtnak, mintha részt vettek volna egy maratonon, annak ellenére, hogy semmi különösebb testmozgást nem végeztek. Ez a leggyakrabban előforduló jele a terhességnek, de ennek ellenére nem túl megbízható.

Érzékeny mellek

A terhesség alatt nagyon érzékennyé válnak a mellek. Leginkább a menstruáció előtti érzékenységhez lehet hasonlítani, csak egy kicsit intenzívebben. Miután a szervezet hozzászokik a magasabb hormonszinthez, elmúlik a fájdalom. Emellett a mellbimbó udvarának az elsötétülése is lehet a terhességnek egy előjele, de ugyanakkor a hormonháztartás egyfajta zavarát is jelentheti.

Hányinger

Ha szerencséd van, csak a fogantatás után pár héttel kezdődik el a reggeli rosszullét, ami igazából a nap bármely szakában rád jöhet. Pár nappal a megtermékenyítés után lehetséges az enyhe rosszullét, illetve rossz közérzet nem csupán reggel, hanem akár délután vagy este is. Persze vannak olyanok is, akik egyáltalán nem érzik magukat rosszul.

Megváltozott étvágy, íz- és szagérzékelés

Lehet, hogy közhelyesnek tűnik, de gyakran a megnövekedett étvágy is a terhesség előjele lehet. Természetesen nem a legmegbízhatóbb előjelek egyike, de ha az imént felsorolt tünetekkel együtt jelentkezik, akkor érdemes utánajárni, hogy mi lehet ennek az oka. Emellett az is fel fog tűnni, hogy megváltozik az íz- és szagérzékelésed. Vannak nők, akik már kedvenc ételük gondolatától is rosszul lesznek.

Menj biztosra! (x)

Ha úgy érzed, végre elérkezett a várva-várt pillanat és sikerült teherbe esned, fontos, hogy biztos legyél a dologban. Ehhez kínál segítséget a megbízható Clearblue Digitális Terhességi Teszt Fogamzásjelzővel, amely jelenleg az egyetlen digitális, LCD kijelzővel rendelkező terhességi teszt, amely megmutatja a fogamzás óta eltelt hetek számát is.

Fotók: 123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!