Terhességi kisokos leendő anyukáknak: összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat

A női lét kulcsfontosságú szakasza a várandósság és a szülés ideje. Szakértőnk, Kiss Olga dúla, szülésfelkészítő elárulja, mire kell figyelni ebben az időszakban.

A várandósság alatt megváltozik a nő teste

Általánosságban igaz, hogy a gyermek érkezése minden szempontból megváltoztatja egy nő életét. Átalakul a test, az érzelmek felerősödnek, megváltozik az életritmus, más szempontok válnak fontossá, más kerül a fókuszba: egy élet, melyet a szívünk alatt hordozunk, otthont adva neki a testünkben.

A várandósság természetes élettani folyamat, amely csak kis százalékban hordozhat esetleges komplikációkat, ettől függetlenül azonban, testi-lelki közérzetünk harmóniájáért és a kisbaba megfelelő fejlődésének érdekében fontos, hogy néhány alapvető dologra odafigyeljünk.

A megfelelő táplálkozás biztosítja, hogy a szervezetünk képes legyen a megnövekedett igényeket kielégíteni, hiszen a baba az anya testéből vonja el a számára szükséges anyagokat. Ez természetesen nem jelenti azt a sokszor hangoztatott nézetet, hogy kettő helyett kell enni, sokkal inkább a minőségen van a hangsúly. Gyümölcsben, zöldségekben, rostokban és fehérjében gazdag, változatos étkezéssel könnyedén hozzájárulhatunk a megfelelő működéshez.

Lapozz a folytatásért!

Fotó: huffpost.com

Oldalak

  • 1
  • 2