Egészség

Ezért tilos éhgyomorra tejet inni: nagyon rossz vége lehet, ha mégis így teszel!

Minden bizonnyal veled is előfordult már, hogy kora reggel megittál egy pohár tejet szomjúságoltóként közvetlenül ébredés után, esetleg az első kávédba szokásod tenni a finom nedűből. Nos, sokan nem tudják, de ez egyáltalán nem jó ötlet…

Többet árt, mint használ

A tej igazi alapélelmiszernek számít, hiszen sokan el sem tudják nélküle képzelni a mindennapjaikat: szükség van rá a sütéshez-főzéshez, az emberek többsége pedig a kávét sem tudja nélküle elfogyasztani, de vannak olyanok is, akik másnaposságűző csodaszerként tartják számon, vagy szimplán a reggeli müzlijük mellé fogyasztják, esetleg önmagában. Egy biztos: a tej rendkívül egészséges, főleg kalciumtartalma miatt, ami mint tudjuk, jót tesz a csontok egészségének. Igen ám, de azt sokan nem is sejtik, hogy éhgyomorra fogyasztva többet árthat, mint amennyit használ – galériánkban eláruljuk, miért ne igyál soha tejet addig, míg nem ettél valamit!

A tej manapság már az étrendünk elengedhetetlen részévé vált, ami nem is meglepő, hiszen ha belegondolunk, már újszülöttként is ezt kaptuk először, mint táplálék. Sokan azonban nem tudják, hogy a tej egészségügyi előnyeit csak akkor élvezhetjük igazán, ha a megfelelő időpontban fogyasztjuk.
Kattints a további képekért!

Az American College of Cardiology folyóiratában látott napvilágot egy svéd kutatás alapján készült tanulmány, mely kimutatta, hogy bizonyos típusú gyógyszerek együttes szedése jelentékeny mértékben növelheti a halálozás veszélyét.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Fashion&Beauty
Mutatjuk, hogy mit pakolj a bőröndödbe, hogy felszabadultan, de mégis stílusosan érezd magad a nyaralás alatt.
Sztárok
Alig akarjuk elhinni, de Sandra Bullock hamarosan 60 éves lesz, pedig friss fotóit elnézve simán letagadhatna minimum 15 évet. Vajon hogy csinálja?
Lifestyle