Táplálkozási tippek a belső egészség érdekében

A gyomorbántalmak, gyomorfájdalmak megkeseríthetik a mindennapjainkat, nyűgössé, beteggé vagy akár letargiássá is tehetnek bennünket. Hihetetlen, de a gyomrunk állapota valóban befolyásolhatja a közérzetünket, ezért fontos a megfelelő táplálkozás.

Táplálkozási tippek

A Nemzetközi Gasztroenterológiai Szervezet (WGO) által indított, „Szeresd a hasad!” című, világszintű edukációs kampány középpontjában a belső egészség érdekében fogyasztandó élelmiszerek és az életminőség javítása áll.

• Naponta többször, de kisebb adagokat fogyasszunk, s ügyeljünk a napi kalória-bevitelre! Sose hagyjuk ki a reggelit és este ne együnk túl nagy adagokat!

• Rostban gazdag élelmiszereket fogyasszunk - naponta ötször együnk zöldséget és gyümölcsöt, s együnk több teljes kiőrlésű élelmiszert és száraz hüvelyest!

• Hetente 3-5 alkalommal fogyasszunk halat!

• Csökkentsük az állati zsiradékban gazdag élelmiszereket, többek között a zsírban és olajban sült ételeket!

• Szakmai ajánlások szerint naponta fél liter tejet vagy azzal megegyező kalciumtartalmú tejterméket ajánlatos megennünk, meginnunk, s naponta egy pohár joghurt fogyasztása javasolt.

• Részesítsük előnyben a sovány húsokat, úgymint a csirkét, pulykát vagy a nyulat, esetleg a zsírszegény marha-, bárány- és sertéshús is szóba jöhet!

• Sok folyadékot fogyasszunk! Naponta két liter víz ajánlott, s csökkentsük, illetve mértékkel fogyasszuk a koffeint tartalmazó, alkoholos és cukros italokat!

• Szánjunk időt az étkezésre - lassan és alaposan rágjuk meg a falatokat, s élvezzük azt!

• Mozogjunk rendszeresen és tartózkodjunk a dohányzástól! - Az egészséges életmód segítségével elérhetjük a belülről fakadó mosolyokat.

• Törekedjünk az egészséges testtömeg-index (BMI) és az ideális testsúly kialakítására és megtartására!

Ha tetszett a cikk, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Ezt is ajánljuk: Ez történik veled, ha túlzásba viszed a diétát - Káros hatások - Katt ide!

Forrás: Danone ; Fotók: 24infohealth.com, flatbellyfitness.co.uk

Oldalak

Sztárok
Claudette Colbert egyike volt az elmúlt száz év száz legnagyobb hollywoodi filmsztárjainak. A díva nézők millióit hódította meg a vásznon, szépségéért pedig bolondultak a férfiak, ám romantikus...
Sztárok
Pár nappal ezelőtt röppent fel a hír, hogy a 82 éves legendás színész ismét apa lesz, azonban nem kellett sok idő, hogy kiderüljön, nem éppen felhőtlen apai boldogság övezi ezt az eseményt A...
Lifestyle
A csalók kreativitása végtelen, a banki adataink után most az e-mail fiókokon keresztül támadnak, méghozzá nem is akárhogyan.