Tabuk nélkül - Intim egyensúly mindennap

Az intim területek higiéniája és egészsége ma már szerencsére gyakori téma, egyre kevesebben érzik kínosnak, hogy beszéljenek róla. Ma már mindenki számára létezik egyszerű megoldás az intim területek védelmére. (x)

Védelem a baktériumok ellen

Korábban az intim tisztaság annyit jelentett, hogy a rendszeres tisztálkodással minden megoldható, ha pedig az nem segít, akkor más baj van. Ma már tudjuk, hogy ez nem feltétlenül elég. Az ötvenes évek elején néhány francia tudós vizsgálni kezdte a nemi szervek sajátos kémiáját. Ők jöttek rá, hogy a kulcs a hüvely savassága, amely megvédi a területet a kórokozóktól, az alacsony pH érték ugyanis kedvezőtlen feltételeket teremt a „rossz” baktériumok számára, amelyek így nem képesek szaporodni. Az enyhén savas közeg biztosítására a tejsav a legalkalmasabb, amelyet a hüvelyben található egyik jótékony hatású baktérium állít elő, s így biztosít természetes védelmet az intim területek számára. Sajnos azonban ez a mennyiség nem mindig elegendő, az egyensúly könnyen felborulhat. Gyakori edzés, szexuális együttlét, gyenge immunrendszer vagy akár stressz is okozhatja, de olyan hétköznapi dolgok is, mint a menstruáció vagy a szappanok és tusfürdők mindennapi használata. Ez utóbbi azért is veszélyes, mert lúgos kémhatása valójában gyengítheti a savasságára építő hüvely védelmét.

Intim egyensúly megteremtése

Miután a tudósok felismerték a tejsav kiemelkedő szerepét a védelemben, kifejlesztették az intim területek számára az ideális mosakodót, amely tejsavat tartalmaz, ezzel segítve az intim terület egészségét. A Lactacyd már több mint 60 éve épít erre a tudásra, és világszerte nők milliói számára nyújt támogatást. A Lactacyd ugyanis azt is tudja, hogy a sokat emlegetett intim egyensúlyt a női életszakaszok természetes velejárói is felboríthatják, mint a menstruáció, a terhesség, a menopauza, illetve az ezeket kísérő hormonális változások. Ezért különös figyelmet fordítottak arra, hogy a tinik éppen úgy találjanak megfelelő Lactacyd terméket, mint a gyermeket váró vagy a változó korba lépő nők.

Az intim területek védelme

A Lactacyd Fresh természetes tejsav- és mentoltartalmának köszönhetően nemcsak megvédi az érzékeny intim területet, de hűsíti és frissíti is azt a nagy nyári melegben. A Lactacyd Fresh leginkább sportolás után javasolt, illetve a menstruáció idején érdemes használni.

A Lactacyd Sensitive kifejezetten az érzékeny bőrű nők számára készült. Illatanyagtól mentes és rendkívül kíméletes intim mosakodó, amely a tejsav mellett gyapot-kivonatot is tartalmaz. Ennek köszönhetően selymes és nyugtató érzést biztosít, kíméletességének köszönhetően mindennapi használatra alkalmas.

PH-érték egyensúlyának megőrzése

A klasszikus Lactacyd Intim mosakodó megújult formában érhető el a polcokon. Természetes tejsav tartalma mellett tápláló laktoszérumot is tartalmaz, amelyek együtt erősítik az intim területek fertőzésekkel szembeni védekezését, és segítik a pH-érték egyensúlyának megőrzését. Mindennapi használatra alkalmas, javasolt kifejezetten menstruáció idején, sportolás, illetve szexuális együttlétet követően használni.

Kisebb hüvelyi panaszok esetére pedig a Lactacyd Soothing ajánlott. Az árnika kivonatnak és a rizsproteinnek köszönhetően segít enyhíteni a kellemetlen hüvelyi tüneteket, mint például az égető és viszkető érzést.

A 20 darabos törlőkendő szinte bármikor és bárhol használható, egyszerűen fel lehet vele frissíteni az intim testrészeket. Allantoint is tartalmaz, amely megnyugtatja az intim területek érzékeny bőrét.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!