Soha ne köpd ki a szőlőmagot! Mutatjuk, miért érdemes rendszeresen fogyasztanod

A szőlő egyre népszerűbb gyümölcs, ám sokan elfeledkeznek a magjáról.

Lassítja az öregedést

Mindannyian imádjuk a szőlőt, azonban a közkedvelt gyümölcs magjára sokáig egyszerű élelmiszeripari-konyhai hulladékként tekintettünk. Ma azonban már tudjuk, hogy - a szőlő belsejében általában párosával fellelhető - magok bioaktív anyagokban csodamód gazdagok. Őrleményt, kivonatot és olajat is készíthetünk belőle, mely növeli a vérben fellelhető antioxidánsok mennyiségét. Ezáltal megakadályozza, hogy a szervezetben felhalmozódó szabadgyökök nagymértékben roncsolják a sejteket, de még az öregedés folyamatát is segít lassítani, gátolni. És ez még korántsem minden.

Fotó: 123rf

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!