Így gondoskodj a higiéniádról útközben is - Mutatjuk, mire kell figyelned

Ha az otthonodon kívül sem akarsz lemondani a személyes tisztaságról, van pár tippünk, mit tarts mindig a táskádban. Termékajánló következik!

1. Intim higiénia - mindig és mindenhol

A vécézési szokásainkról nem szívesen beszélünk, de abban talán mindenki egyetért, hogy ez az a terület, ahol a higiénia rendkívül fontos. Ha nem figyelünk oda az intim részeink tisztaságra, számtalan súlyos fertőzést elkaphatunk, amiknek a tünetei hosszú ideig elkísérhetnek minket. Kevesen tudják, de manapság már az is hozzátartozik az egészségtudatosabb mellékhelyiség-használathoz, hogy a száraz toalettpapír mellett a nedves változat szolgálatait is „igénybe vesszük”. Nemcsak a bőrünk megóvása érdekében van szükség erre, hanem azért is, hogy megelőzhessük a kórokozók terjedését.

A Zewa nedves toalettpapír Aloe Vera-kivonattal bárki számára remek választás lehet: illatmentes, bőrsemleges pH-értékű, így gyengéden ápol és véd. Optimális nedvességtartalmának köszönhetően tisztít, de nem hagy nedvességérzetet. Mivel biológiailag lebomló anyagból készült, használat után csupán le kell húzni a vécén.

2. Hatékony és egyszerű arctisztítás

Nem meglepő, hogy a reggeli és az esti arcápolás szerves részét képezi a nők napi rutinjának, arcunknak ugyanis rendszeres és összetett törődésre van szüksége ahhoz, hogy sokáig megőrizze frissességét, fiatalosságát. De mi a helyzet a higiéniával napközben? Sokan teljesen megfelejtkeznek róla, hiszen valljuk be, általában se idő, se lehetőség nincs arra, hogy krémezzünk, tonizáljunk, fertőtlenítsünk. Pedig szükségünk lenne rá: gondoljunk csak bele, mennyi por és szennyeződés tapad ránk jártunkban-keltünkben!

Ha gyors megoldást keresel, a Nivea frissítő arctisztító kendője segíthet: csak előkapod a táskádból és áttörlöd vele az orcáidat. Normál és vegyes bőrhöz is tökéletes, E-vitaminnal gazdagított formulája pedig alaposan tisztítja és ápolja a nyakat és a szem környékét is.

3. Víz és szappan nélkül is lehet kezet mosni

Van még valami, aminek a higiénikus tisztasága rendkívül fontos, és ez a kezünk. Kapaszkodunk, fogunk, simítunk, törlünk, és máris millió és egy baktérium tapad meg az ujjainkon. Amik aztán egy kis „szerencsével” rögtön a szánkba, orrunkba is bejutnak, onnan pedig már csak egy lépés, hogy birtokba vegyél a szervezetünket. Hogy ezt elkerüljük, állandó védelemre van szükségünk. De mi a helyzet akkor, ha nem tudjuk percenként megmosni a kacsóinkat, például amikor az utcán sétálunk, esetleg tömegközlekedéssel utazunk valahova?

A megmentő ilyenkor a Dettol Antibakteriális Kézfertőtlenítő gél lehet, ami egyszerűen, gyorsan és hatásosan véd a kórokozók 99.9%-ától. Nincs hozzá szükség szappanra vagy vízre, ráadásul a maga 50 ml-ével kis helyet foglal el, így bárhová magaddal viheted.

Leadfotó: 123rf.com

Szólj hozzá Te is!