Egészség

Te hány kiló vagy? Ennyi vizet kellene meginnod naponta a súlyod szerint

A rendszeres vízfogyasztás a hidratálás kulcsa, ám nem mindegy mennyit iszunk belőle, hiszen a súly nagyon fontos szempont.

Vajon elegendő folyadékot viszel be a szervezetedbe a súlyod szerint?

Valószínűleg te is hallottál már arról az általános egészségügyi tippről, hogy minden áldott nap minimum 8 pohár vizet kellene meginnod. Ám ennek ellenére mégis igen kevés folyadékot fogyasztunk, ugyanis az emberek évente kicsivel több mint 4 billió köbméter friss vizet isznak meg. Ez a 8 pohár arra elég csupán, hogy rendesen funkcionáljon a szervezetünk, ha viszont egészségesek szeretnénk lenni, akkor pontosítanunk kell ezt a számot. Galériánkat átlapozva olvashatod a részleteket!

Minden szervünk vízből áll: a szív és az agy 73, a tüdő 83 százaléka víz, nem véletlen tehát, hogy ennyire fontos a folyadék. 8 pohár hidratálja a szervezetet és megfelelő működést biztosít a szerveknek, ám sok szempont van még, amit figyelembe kell venni, ilyen például a testsúly is.
Kattints a további képekért!

Jobb, ha egy életre felhagysz a fogyasztásukkal, mielőtt komoly gondot okoznál velük szervezetednek és egészségednek.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Lifestyle
Nagyon különleges helyszín ad otthont idén az Irodalom éjszakájának, ezt semmiképp se hagyd ki!
Lifestyle
A kormány hat százalékos inflációt jósol 2024-re. Mutatjuk, ennek tekintetében hogyan alakulnak a következő év elején esedékes nyugdíjemelések.
Lifestyle
Varga Csaba pótolólagos oxigén és serpák nélkül szeretne feljutni a Himalája 8125 méter magasban található Nanga Parbat csúcsára.