Egészség

Egyél meg ebből a gyümölcsből naponta kettőt, és végleg búcsút inthetsz a stressznek: az őszi depresszió ellen is kiváló!

Ez a legtermészetesebb módja annak, hogy végleg megszabadulj a felesleges idegeskedéstől és feszültségtől!

Viszlát idegesség, viszlát stressz!

Nyakunkon az ősz, ez pedig azt jelenti, hogy a legtöbb embernél beköszönt a szezonális depresszió, rosszkedv, idegeskedés, na meg persze a megmagyarázhatatlan feszültség. Sokaknál az iskolakezdés okozza a folyamatos agyalást és stresszt, míg másoknál a munkahelyi- vagy épp magánéleti gondok váltják ki a rossz közérzetet, de persze az sem segít, hogy hamarosan beköszönt a borúsabb időjárás, és a gondtalan nyár érzését felváltja az elmúlás érzése. Az őszi időszak tehát a depresszió melegágya, és egyes kutatások szerint az emberek nagy része ekkor nyúl antidepresszánsokhoz, altatókhoz, valamint nyugtató hatású készítményekhez, pedig számos olyan alternatíva van már, melyekkel természetes úton könnyíthetünk a lelkünkön, ilyen például az egyik legnépszerűbb gyümölcs is. Galériánkban eláruljuk, miről is van szó pontosan, és azt is, hogyan segíthet közérzetünk javításán ez a finomság!

A banán könnyen emészthető, így egyáltalán nem irritálja a gyomor-, illetve bélrendszert. A gyümölcsben lévő rezisztens keményítő nem megemészthető, azonban a vastagbélbe kerülve remek hatással van a bélflóráinkra. Banánt akkor is érdemes fogyasztani, ha valaki gyomorhurutban vagy gyomorégésben szenved, de ez még nem minden.
Kattints a további képekért!

Vedd észre a jeleket, és tarts tisztítókúrát, ha a felsorolt tünetek közül többet is tapasztalsz magadon!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Fashion&Beauty
Utazás
Sőt, vasárnap beköszönt az október, de mi ebből semmit sem fogunk érezni.
Sztárok
A Nemzet Színésze Palik László YouTube-műsorának vendégeként vallott múltjáról és jelenéről, szakmai- és magánéletéről.