Ezek a savanyúságok igazi vitaminbombák a hideg hónapokban

A magyar konyha egyik nagy hagyománya a savanyúság, amit imádunk fogyasztani a szárazabb ételek mellé. Sokan nem gondolják, de ezeknek télen nagy előnyük is van.
Támogatják az immunrendszerünket
A savanyúságok nagyon régóta népszerűek a magyar konyhában, különösen a téli hónapokban, amikor a friss zöldségek és gyümölcsök nehezebben elérhetők. A szárazabb ételek mellé, mint mondjuk a rántott hús sült burgonyával, igazi főnyeremények.
Ezek a ”kísérők” nemcsak ízletesek, hanem számos egészségügyi előnnyel is rendelkeznek, köszönhetően a bennük található vitaminoknak és ásványi anyagoknak.
Mely savanyúságokat érdemes levenni a polcról ilyenkor, és miért szabad csak mértékkel fogyasztanunk ezeket, az a galériánkból kiderül!
Már így is rengetegen betegek, de ez a szám az egyre hidegebb és szárazabb időjárás miatt meg fog ugrani. Tényleg nyakunkon van az influenza szezon, amire nem árt felkészülni.