Ezek a savanyúságok igazi vitaminbombák a hideg hónapokban

A magyar konyha egyik nagy hagyománya a savanyúság, amit imádunk fogyasztani a szárazabb ételek mellé. Sokan nem gondolják, de ezeknek télen nagy előnyük is van.

Támogatják az immunrendszerünket

A savanyúságok nagyon régóta népszerűek a magyar konyhában, különösen a téli hónapokban, amikor a friss zöldségek és gyümölcsök nehezebben elérhetők. A szárazabb ételek mellé, mint mondjuk a rántott hús sült burgonyával, igazi főnyeremények.

Ezek a ”kísérők” nemcsak ízletesek, hanem számos egészségügyi előnnyel is rendelkeznek, köszönhetően a bennük található vitaminoknak és ásványi anyagoknak.

Mely savanyúságokat érdemes levenni a polcról ilyenkor, és miért szabad csak mértékkel fogyasztanunk ezeket, az a galériánkból kiderül!

A savanyú uborka gazdag C-vitaminban, amely erősíti az immunrendszert és segít a megfázás megelőzésében. Emellett tartalmaz B-vitaminokat, amelyek fontosak az energiaanyagcseréhez és az idegrendszer működéséhez.
Kattints a további képekért!

Már így is rengetegen betegek, de ez a szám az egyre hidegebb és szárazabb időjárás miatt meg fog ugrani. Tényleg nyakunkon van az influenza szezon, amire nem árt felkészülni.

Leadfotó: 123RF

Oldalak

Video Élénk színek, merész minták: Íme a 2025-ös divattrendek
Lifestyle
Bár a címben említett két módszer is sok háziasszony szerint hatékony konyhai praktika, van még egy zseniális trükk, amit kipróbálhatsz.
Egészség
Nem csupán a fogyásban segíthet az, ha belecsempészed reggel a vízbe ezt a különleges összetevőt.
Fashion&Beauty
Megannyi híresség mellett természetesen a frissen eljegyzett Selena Gomez is részt vett a londoni BAFTA-gálán: nos, a színész-énekesnő mindenki rabul ejtett lehengerlő ruhájával a vörös szőnyegen, de...
Lifestyle
Sztárok
A jordán királyi pár tavaly augusztusban tarthatta kezében első unokáját, a gyönyörű Iman hercegnőt, aki örökölte édesanyja és nagyanyja minden szépségét, most pedig egy újabb taggal bővült a királyi...