Ráncok ellen ezeket kell fogyasztanod - 8 étel és ital, ami kisimítja a bőröd

A ráncok elleni harcban többféle fegyvert is használhatsz: a boltban kapható krémeket, házi praktikákat vagy éppenséggel ételeket, italokat. Ne kend őket magadra, inkább fogyaszd el őket, és meglátod, fiatalos, puha lesz a bőröd és a ráncok nagy részétől is elbúcsúzhatsz.

Fokhagyma

A fokhagyma tele van polifenolokkal; a polifenolok azoknak az antioxidánsoknak a csoportjába tartoznak, amik kifejezetten széppé varázsolják a bőrt és csökkentik a ráncok mennyiségét. Hogyan képesek erre? Úgy, hogy megszabadítják a bőrt a káros szabadgyököktől, amik a kollagén pusztulásához vezetnek.

Zöld tea

A kávé növeli a ráncok számát, mert megemeli a stresszhormonok, például az adrenalin és a noradrenalin szintjét. Ha mindenképpen koffeinre vágysz, akkor kávé helyett igyál zöld teát - nemcsak ráncellenes, még ennyi jótékony hatása van!

Víz

A tested figyelmeztet: 8 riasztó jele annak, hogy nem iszol elég vizet

Szakértők szerint naponta legalább 2-2,5 liter folyadékot meg kellene innunk ahhoz, hogy szervezetünk normálisan működjön. Te vajon iszol elég vizet? Ha a felsorolt 8 riasztó jel igaz rád, akkor sürgősen változtass!

Amikor éppen nem zöld teát kortyolgatsz, akkor hidratálj vízzel! Az egyik legerősebb ráncellenes ital, hiszen biztosítja, hogy a bőrsejtek mindig elegendő folyadékot kapjanak, ezáltal frissíti, fiatalítja őket. A bőröd pedig puhább, selymesebb, ráncmentesebb lesz. Napi 2-3 litert mindenképpen dönts magadba!

Bogyós gyümölcsök

Az olyan bogyós gyümölcsök, mint az áfonya vagy a ribizli minden más gyümölcsnél több antioxidánst tartalmaznak. Az antioxidánsok pedig nem mások, mint a bőröd megmentői, hiszen óvják a ráncosodástól és más károsodástól, így nem kell drága ránctalanító krémekre költened.

Fotó: ytimg.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!