A quinoa gazdag a karotinoidoknak nevezett fitonutriensekben, amelyekről már több alkalommal is kimutatták, hogy csökkentik a mellrák, a tüdőrák és a petefészekrák kialakulásának kockázatát. A quinoa nemcsak makrotápanyagokban (bioaktív fehérjében, kiváló minőségű zsírsavakban, poliszacharidokban és élelmi rostokban) gazdag, hanem vitaminokban, esszenciális aminosavakban, ásványi anyagokban és polifenolvegyületekben is – ezek mind hozzájárulnak olyan biológiai funkciókhoz, melyek rákmegelőző és gyulladáscsökkentő hatásokkal is bírnak.
2/3
Fotó: Pinterest
Video Horányi Juli, Tóth Vera, Mihályfi Luca: Tényleg nehezebb nőként a zeneiparban?
A quinoa gazdag a karotinoidoknak nevezett fitonutriensekben, amelyekről már több alkalommal is kimutatták, hogy csökkentik a mellrák, a tüdőrák és a petefészekrák kialakulásának kockázatát. A quinoa nemcsak makrotápanyagokban (bioaktív fehérjében, kiváló minőségű zsírsavakban, poliszacharidokban és élelmi rostokban) gazdag, hanem vitaminokban, esszenciális aminosavakban, ásványi anyagokban és polifenolvegyületekben is – ezek mind hozzájárulnak olyan biológiai funkciókhoz, melyek rákmegelőző és gyulladáscsökkentő hatásokkal is bírnak.