Egészség

Ebben a pózban alszol? Inkább ne tedd, megkeserítheti a mindennapjaid

Ezek az apróságok kőkeményen beleszólnak a mindennapjainkba, mi több különböző betegségeket is előidézhetnek. Te milyen alvási pozíciót szoktál választani?

Állandó kimerültség

Azt tudjuk, hogy egy rossz, kényelmetlen matrac, egy túlságosan felrázott párna, vagy éppen az erős fény és a hangos zaj milyen zavaró lehet az alvás szempontjából. Arra valószínűleg nem is gondolnánk, hogy az a póz, amiben álomra hajtjuk a fejünket, óriási befolyással van a hétköznapjainkra. A The Sleep Judge szakemberei szerették volna kideríteni, hogy alvási szokásaink hogyan hatnak ránk, így egy alapos vizsgálatot indítottak. A kutatásba összesen 1021 főt vontak be, akiknél többek között az általános alvási pozíciókat is tanulmányozták, vagyis megfigyelték, hogy hogyan alszanak el, másnap pedig milyen hangulatban ébrednek, mennyire eredményesek a munkában és a napi runtin feladatokban, teendőkben. Lapozz!

Lapozz a cikk folytatásáért!

Fotó: 123RF.com

Oldalak

Egészség
Fashion&Beauty
Az elmúlt hónapokban tanúi lehettünk a Barbiecore felemelkedésének és az Y2K reneszánszának, valamint az iskoláslánynak való öltözködés és a ringató balettcore hirtelen felfutásának.
Lifestyle
Futótűzként terjed a közösségi oldalakon egy feladvány - azt állítják, aki képes megoldani, az nagy valószínűséggel pszichopata.
Lifestyle
Mindenkivel előfordult már, hogy majd összeestünk az éhségtől, és beszaladtunk az első gyorsétterembe, ami az utunkba került. Ilyenkor általában szószt is kérünk a krumplihoz vagy csirkefalatokhoz.