Vallottak az onkológusok: ők így védekeznek a rák kialakulása ellen

Érdemes megfogadni a tanácsaikat.

Vallottak az onkológusok

Az orvosok sebezhetetlennek tűnnek; egyik onkológusról sem gondolnánk például, hogy valaha rákos lehet. Pedig nekik is ugyanannyi esélyük van a betegség kialakulására, mint nekünk, így muszáj védeniük magukat. A Reader's Digestnek elárulták, mit tesznek azért, hogy csökkentsék a halálos kór megjelenésének esélyét.

1. Csak ritkán eszem édességet

"A túl sok cukor és gyorskaja fogyasztása zsírréteget képez a májon, ami súlyos betegségeket okozhat, a kórok pedig idővel daganattá is fajulhatnak. Az egyik leggyakoribb ilyen állapot a nem alkoholos eredetű zsírmáj, amely általában visszafordítható, de ha későn vesszük észre, a folyamat progresszívvé válik, májzsugor, végül pedig daganat jelenik meg." (Dr. Homayoon Sanati, MemorialCare Breast Cancer Center)

2. Nem stresszelem túl magam

"A rák legyőzéséhez, kivédéséhez erős immunrendszerre van szükség, ami azonban csak úgy lesz acélos, ha nyugalmas, stresszmentes életet élünk. Így ugyanis a szervezetünk maximálisan a test karban tartására tud koncentrálni. Nekem van egy bevált gyakorlatom az idegesség csökkentésére: ha felmerül egy probléma, állj meg egy pillanatra és gondold végig, mennyiben tudsz változtatni rajta. Nem tudsz érdemben semmit sem csinálni? Akkor ne rágódj rajta, hanem fogadd el és lépj tovább." (Dr. Amy Lee, USC's Norris Comprehensive Cancer Center)

3. A mediterrán diéta szabályai szerint étkezem

"Több kutatás is kimutatta, hogy a mediterrán diéta segíthet csökkenteni a rák kialakulását. Előnye, hogy a finomított cukor, a szénhidrátok, a telített zsírok, illetve az adalékanyagok helyett a zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék, magvak, halak fogyasztására épül, illetve minden mennyiségben használja az olívaolajat." (Dr. Matthew McCurdy, Austin Cancer Center)

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Címkék:

Szólj hozzá Te is!