Olcsó ételek, melyek jót tesznek az egészségednek

A táplálkozás rendkívül fontos ahhoz, hogy szervezetünk egészséges maradjon. Manapság rengeteg bio és szuperegészséges ételt kaphatunk a boltokban, de megesik, hogy az ilyenfajta termékek ára igen borsos. Itt van néhány étel, ami nemcsak könnyen beszerezhető, de még az egészségi állapotunkra is jó hatással van, de nem is kell olyan mélyen a zsebünkbe nyúlnunk ahhoz, hogy megvehessük őket.

Alma

Napjainkig fennmaradt az a mondás, hogy „napi egy alma az orvost távol tartja”. Az előttük lévő generációk tudták, mi a jó módszer az egészség megőrzése érdekében. Az almának ugyanis nagyon magas az antioxidáns tartalma, melynek köszönhetően ez a gyümölcs erősíti az immunrendszert, rákmegelőző hatással rendelkezik, gyulladáscsökkentő tulajdonsággal bír, májvédő funkciója van, valamint a vírusok, baktériumok leküzdésében is segít. Felhasználhatóságának száma pedig szinte végtelen, mivel ehetjük magában, kompótként, sós vagy akár édes salátában, süteményben és még rengeteg variáció közül választhatunk.

Olajos hal

Kaphatunk drágább, de olcsóbb halkonzerveket is, amelyek esetén nem arról van szó, hogy kevésbé lennének jó minőségűek, csak a gyártó cég nem olyan híres, így a termékei ára sem szöknek az égbe. Ezért az olajos halkonzerv is remek választás, ha egészséges ételekről beszélünk. Ennek az ételnek rendkívül magas a D-vitamin tartalma, valamint nagyon sok omega-3 esszenciális zsírsav található benne, ami szükséges az izomsejtek erősítéséhez. Ezek a zsírsavak csökkentik a koleszterinszintet, és ezzel együtt az érrendszeri megbetegedések kialakulásának valószínűségét is.

Fotó: schoolofeatinggood.blogspot.com

Oldalak