Kutatók nyomoztak a hosszú élet titka után, és meglepő eredményre jutottak

A tudósok is már régóta publikálnak eredményeket arról, hogyan lehetünk hosszú életűek. Vajon nem is annyira elképzelhetetlen?

Ezeket az értékeket érdemes nyomon követni az orvosunkkal

A tudósok számos kutatást végeztek, hogy megpróbálják megfejteni, miért élnek egyes emberek akár 100 év felett is, és hogyan kerülik el az időskori betegségeket. A válasz nem egyszerű, de vannak bizonyos tényezők, amelyek hozzájárulhatnak a hosszú és egészséges élethez.

Az már nyílt titok, hogy egy komplex rendszerről beszélünk, amelyben több tényező játszik szerepet. Ezek közé tartozik a genetika, az életmód, a táplálkozás, a környezet, a társas kapcsolatok, szóval maga a lelkiállapot is.

Azonban mivan, ha orvosi szemmel nézzük az egészet? A galériánkban leleplezzük, hogy mit tartalmaz az új kutatás!

A genetika nagyban befolyásolja, hogy mennyi ideig élünk, és milyen betegségekre vagyunk hajlamosak. A tudósok több olyan gént és genetikai változást azonosítottak, amelyek gyakoribbak a nagyon idős emberek körében, mint a fiatalabbakéban.
Kattints a további képekért!

Megéri kipróbálni ezt a természetes ellenszert, amely hatékonyan távol tarthatja a ráncokat a homlokodtól.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Sztárok
Nicole Kidman időtlen szépségét évtizedek óta áhítattal csodálják rajongói, egy nemrégiben készült címlapfotó viszont igencsak nagy vitát indított útnak közöttük.
Sztárok
Azok a színészek, akik már egészen korán belecsöppennek a hollywoodi csillogás világába, gyakran egész életükön át hordozzák a fiatalkori hírnév okozta hatásokat. Ehhez hasonlóan indult a ma már...
Lifestyle
Kutatók szerint két olyan szuperélelmiszer is létezik, amely segíthet a demencia megelőzésében, csökkenti a korai halálozás kockázatát, sőt még a rákos megbetegedések kialakulása ellen is hatásos.