A paradicsomlé egyik legkiemelkedőbb tulajdonsága a benne található likopin, mely nemcsak a gyümölcs jellegzetes piros színéért felelős, hanem erős antioxidáns is. Ez az anyag hatékonyan semlegesíti a szabad gyököket, amelyek sejtkárosodást okozhatnak, és számos krónikus betegség – például a szív- és érrendszeri problémák – kialakulásához is hozzájárulhatnak. Ezen túlmenően a likopin és más karotinoidok is segítenek megőrizni a látás épségét, támogatják a bőr és a nyálkahártyák egészségét, valamint fontos szerepet játszanak a szervezet szöveti regenerációjában, a szabadgyökök elleni védekezés pedig nemcsak a betegségek megelőzése szempontjából fontos, de a sejtek öregedési folyamatát is lassíthatja. Ám ez még korántsem minden!
1/3
Fotó: Pinterest
Video Kulisszatitkok Solti Ádámtól: Őszintén beszélt a munkáról és a magánéletről
A paradicsomlé egyik legkiemelkedőbb tulajdonsága a benne található likopin, mely nemcsak a gyümölcs jellegzetes piros színéért felelős, hanem erős antioxidáns is. Ez az anyag hatékonyan semlegesíti a szabad gyököket, amelyek sejtkárosodást okozhatnak, és számos krónikus betegség – például a szív- és érrendszeri problémák – kialakulásához is hozzájárulhatnak. Ezen túlmenően a likopin és más karotinoidok is segítenek megőrizni a látás épségét, támogatják a bőr és a nyálkahártyák egészségét, valamint fontos szerepet játszanak a szervezet szöveti regenerációjában, a szabadgyökök elleni védekezés pedig nemcsak a betegségek megelőzése szempontjából fontos, de a sejtek öregedési folyamatát is lassíthatja. Ám ez még korántsem minden!