Egészség

Van egy fogkrém, amely akár életeket is menthet: egy súlyos allergia tüneteit is enyhítheti ez a "csodaszer"

Az Amerikai Allergia, Asztma és Immunológia Kollégium (ACAAI) tudósai egy hihetetlen "tudású" fogkrém kifejlesztésén dolgoznak jelenleg gőzerővel, ami enyhítheti és akár segíthet is megelőzni egy bizonyos allergiánál jelentkező súlyos tüneteket és reakciókat.

A tudomány varázsa

Mint tudjuk, a fogkrém fontos szerepet tölt be a szájápolásban, mivel segít a fogak tisztán tartásában és a szájüreg egészségének fenntartásában is. A fogkrémek általában fluoridot tartalmaznak, amely erősíti a fogzománcot és segít megelőzni a fogszuvasodást. Emellett a fogkrémek antibakteriális összetevőkkel is rendelkezhetnek, amelyek segítenek megelőzni a fogínygyulladást és más szájüregi problémákat. A friss lehelet és az esztétikus mosoly eléréséhez a rendszeres a fogmosás és a megfelelő fogkrém kiválasztása tehát elengedhetetlen a szájápolási rutint tekintve, azonban a tudósok most egy olyan fogkrém kifejlesztésén dolgoznak, mely nem csupán a szájhigiéniát tekintve válhat az emberek előnyére, hanem akár még életeket is menthet. Galériánkban olvashatod a részleteket!

Ahogyan azt a 24.hu is írja az IFLScience cikke alapján, az ACAAI tudósai egy olyan fogkrémet vizsgálnak, amely segíthet megelőzni a mogyoróallergiával élőknél jelentkező súlyos reakciókat és tüneteket. A kísérleti terápia már túl van az első humán klinikai vizsgálatán, a szakértők pedig ezidáig mindent rendben találtak.
Kattints a további képekért!

Bár a bőrviszketés hátterében leggyakrabban a száraz bőr, valamint az irritáció és az allergia áll, nem csupán ezek lehetnek a kellemetlenség kiváltó okai, hanem egyes esetekben akár komoly betegségeket is jelezhet ez a banálisnak tűnő probléma.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Fashion&Beauty
A Gucci 2024-es őszi-téli kollekciójában, az olasz divatház kreatív igazgatója, Sabato De Sarno a stílusos áttetsző ruhák mellett egy kristályokba és csillogó flitterekbe öltözött valóságot álmodott...
Lifestyle
Sztárok
George és Amal Clooney élete nem is lehetne pazarabb: korunk legnépszerűbb sztárpárja jelenleg lenyűgöző, 18. századi kastélyában piheni ki a fáradalmait a franciaországi Brignoles faluban.