Mikor menjünk orvoshoz? A Hold fázisai megmondják, érdemes figyelni rá

A holdfázisok fontos szerepet töltenek be az asztrológiában, főként az időmérésnél. Élettani hatásukat azonban nem sokan ismerik. Belső rezdüléseink épp úgy változnak, mint a Hold. Egyszer csak sarlónyi, másszor nagy, tömör energia szabadul fel belőlünk.

Újhold

A Hold és a Nap egyazon állatövi jegyben való együttállását nevezzük újholdnak. Ezen időszak kedvez minden újításnak, így a megtisztulást, a fogyókúrát is érdemes erre az időszakra időzíteni, hisz a szervezet méregtelenítési készsége ilyenkor a legmagasabb. A szenvedélybetegségekről való leszokást is újhold idejére érdemes időzíteni, hisz ilyenkor a Hold fázisainak változása is támogat minket. Az újhold és az előtte található három nap a legsötétebb időszaka az égitestnek, így ilyenkor nem ajánlott semmilyen mágikus tevékenység gyakorlása, hisz könnyen visszájára sülhetnek el ilyenkor a dolgok.

Növő Hold

A Hold 7 napon át távolodik a Naptól a növő Holdnak szentelt időszakban. Ez az időszak a terjeszkedés, növekedés időszaka, így az ilyenkor beszedett vitaminok, gyógyszerek kétszeresen fejtik ki hatásukat, sőt a fogyókúrázok számára ez az időszak a legkritikusabb, hisz ilyenkor a legkönnyebb elcsábulni és felszedni pár kilót. Növő Hold idején lehetőleg kerüljük el a műtéti beavatkozásokat is, hisz nemcsak vérzékenyebbek vagyunk ekkortájt, de a sebek, hegek is nehezebben gyógyulnak. Lapozz a cikk folytatásáért!

Lapozz a cikk folytatásáért!

Fotó: 123RF.com

Oldalak

  • 1
  • 2