Egészség

Így gyógyulhatsz meg egy mérgező kapcsolat után: Ezekkel a tippekkel gyógyíthatod meg a lelked

A nárcisztikusok a világot egy önimádó szemüvegen keresztül látják, mindig a figyelem középpontjában akarnak lenni, és manipulálják a többieket, hogy elérjék, amit akarnak. Bárki, akinek volt dolga nárcisztikus személlyel tudja, hogy ez mennyire kimérítő és veszélyes tud lenni.

Identitásvesztés, önbecsülés és önbizalom

Ness Cooper szexológus és párkapcsolati coach szerint egy nárcisztikus személlyel való kapcsolat többféleképpen is hatással lehet az egyénre, és ez azt eredményezheti, hogy elveszíti a saját identitását. "Ez kihatással lehet az önbecsülésre és az önbizalomra, majd az egyén kétségbe vonhatja a belső világát és a világról alkotott nézeteit. Egy nárcisztikus gyakran romantikával és szeretettel bűvöl el az első néhány randevún, de hamarosan az önfeledt, énközpontú gondolkodás és a manipuláció veszi át az uralmat."

"Lehet, hogy nem fogod észrevenni, hogy nárcisztikus emberrel randizol, hacsak nem érted meg a viselkedésmintáját" - magyarázza Karin Walker, a Divorcing a Narcissist - the Lure, the Loss and the Law című könyv társszerzője. "Azt fogod hinni, hogy találkoztál a lelki társaddal - ugyanazok az érdeklődési köreitek, és piedesztálra emel, hogy úgy érezd, te vagy a legfontosabb ember a világon. Sajnos, ez a "szerelem-bombázás" szakasza - amit hamarosan követ az "értéktelenítés és elvetés" szakasza - ami elkerülhetetlen és a viselkedési ciklusuk része. A nárcisztikusok vonzódnak az empatikus emberekhez is - éppen ez a tulajdonságuk hiányzik belőlük -, és teljes mértékben kihasználják ezeket a szeretetteljes és gondoskodó tulajdonságokat. Van egyfajta függőséget okozó tulajdonsága annak az időszaknak, amikor bombáznak a szeretetükkel és értékelnek - nagyon sok empatikus ember csak arra vágyik, hogy megbecsüljék és szeressék"- mondja Heather Garbutt párkapcsolati pszichoterapeuta.
Kattints a további képekért!

Forrás: Metro Fotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Sztárok
Merle Oberon nézők millióinak szívébe lopta be magát, de a filmszakma is rajongott érte, köszönhetően fantasztikus tehetségének, no és persze lehengerlő szépségének. Sorsa végül mégis úgy alakult,...
Sztárok
Barbara Wussow a nyolcvanas években A klinika című sorozatban nyújtott alakításának köszönhetően lopta be magát a nézők szívébe. A színésznő már a hatodik X felett jár, de még mindig remek formában...
Lifestyle
Az egyetemista lány másnaposan fedezte fel, hogy valami egészen fantasztikus dolgot kreált. A fiatal feltaláló egy vagyont keresett a nem mindennapi ötlettel.