Egészség

Állandóan viszket a torkod? Nem csupán allergia állhat a dolog hátterében, komoly problémát is jelezhet a kellemetlen tünet

Viszket a torkod, a füled és majd megveszel, hogy nem tudod megvakarni rendesen? Cikkünkből kiderül, mi állhat a kínzó tünetegyüttes mögött!

Égető probléma

Ha gyakran ébredsz még az éjszaka közepén is arra, hogy viszket a torkod, és olyan, mintha irritálná valami, de képtelenség megvakarni, hiszen ez az érzés belülről csillapítható csak, akkor bizony tudnod kell, hogy több dolog is állhat a kellemetlen tünet hátterében. A viszkető torokhoz gyakran csatlakozhat egy kis orrfolyás, tüsszögés, köhögés, rekedtség vagy éppen torokfájás is, ami már egy kicsit árnyaltabb képet adhat arról, hogy mi is okozhatja valójában a bosszantó problémát. Egy biztos: nem csupán az allergia állhat a dolog hátterében.

Lehet egy kezdődő bakteriális vagy éppen vírusos fertőzés előfutára is a tünetegyüttes. Ilyenkor gyakran száraznak érezzük a torkunkat, majd ezt kísérheti a fül- és torok viszketése. Ha a nyelés is nehezebben megy a megszokottnál, akkor valószínűleg egy felső légúti nyavalyát szedtél össze. Ilyenkor jó szolgálatot tehetnek a különböző torokfertőtlenítők.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Sztárok
Kim Basinger csak árnyéka egykori önmagának, hiszen valóságos plasztikrém vált 69 éves korára az anno imádott és csodált szőke bombázóból.
Sztárok
Vilmos szívében egyetlen lánya igencsak különleges helyet foglal el, ezt pedig mi sem bizonyítja jobban, mint az imádni való becenév, amit a herceg adott Saroltának.
Sztárok
Brigitte Macron rendre elkápráztatja a világot stílusos szettjeivel, melyeknek hála a francia first lady simán letagadhatna akár 10 évet is a korából.