Csökkenti a koleszterint, méregtelenít és szezonja van: a medvehagyma jótékony hatásai

Eljött a tavasz, és vele együtt a medvehagyma-szezon is. Mutatjuk, miért érdemes minél gyakrabban fogyasztanod ezt a kiváló zöldséget!

Megöli a vírusokat és a baktériumokat

Ha kóstoltál már medvehagymát, akkor biztosan észrevetted, hogy az íze valóban „hagymás”, leginkább a fokhagymára hasonlít. Szerencsére nemcsak aromában, hanem hatékonyságban is felveszi a versenyt vele, sőt: egyes források szerint tizenkétszer erősebb nála! A fokhagymára leginkább abban hasonlít, hogy remek vírus-és baktériumölő. Allicin található benne, ami egy természetes antibiotikum, emellett gazdag C-vitaminban, bővelkedik A-, B1-és B2-vitaminban, magnéziumban, vasban és cinkben. Csoda, ha gyorsan enyhíti a tüneteket és megacélozza az immunrendszert is?

Méregtelenít

A medvehagyma ideális tavaszi méregtelenítéshez, hiszen kipucolja a szervezetből a toxinokat. Tisztítja a gyomrot, a vesét, húgyhólyagot és a vért. Tisztító hatása egyébként más oldalról is rendezi az emésztést: bélrenyheség ellen, emésztésjavításra is nagyon ajánlják a medvehagymát, illetve azoknak, akik valamilyen más gyomorproblémákkal küzdenek. A vírus-és baktériumölő allicin nemcsak a betegségek ellen, de a gyomornak is hasznos, hiszen helyreállítja a bélflóra egyensúlyát.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotó: The HungryGuest

Oldalak

Szólj hozzá Te is!