Egészség

Magyarország lehet az utolsó az Európai Unióban, ahol recept kell az esemény utáni tablettához

Elfogadta a lengyel kormány azt a törvényjavaslatot, amely lehetővé tenné a 15 év feletti lányoknak és nőknek az esemény utáni tabletta vény nélküli megvásárlását – írja az MTI.

Megkönnyítenék a tabletta használatát

A törvény akkor léphet hatályba, ha azt a lengyel parlament, a szejm megszavazza, 15 év alatti lányoknak az továbbra is vényköteles lesz.

Lengyelországban az ellaone nevű tabletta használatát könnyítenék így meg, amit esemény után legfeljebb 120 óráig, vagyis 5 napig lehet bevenni. Abortuszellenes szervezetek tiltakoztak a döntés ellen, mert szerintük a tabletta okozhat korai vetélést. Donald Tusk lengyel miniszterelnök szerint ez nem igaz.

Az esemény utáni tablettákat az Európai Unió minden tagállamában be lehet szerezni vény nélkül – kivéve Magyarországot és Lengyelországot. Ha a szejm megszavazza a lengyel kormány törvényjavaslatát, akkor Magyarország utolsó marad ebben.

(MTI/Transtelex.ro)

Az American College of Cardiology folyóiratában látott napvilágot egy svéd kutatás alapján készült tanulmány, mely kimutatta, hogy bizonyos típusú gyógyszerek együttes szedése jelentékeny mértékben növelheti a halálozás veszélyét.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Inspiráló pillanatok Anya jól van(?) konferenciánkról
Egészség
Sztárok
Katalin hercegné és Vilmos herceg igyekeznek megóvni gyermekeiket a túlzott médiafigyelemtől, olykor-olykor azonban megörvendeztetik a rajongókat egy-egy családi kulisszatitokkal – épp így tett a...
Sztárok
Fél év után újra mutatkozott egy hivatalos királyi rendezvényen Katalin, aki annak ellenére, amin az elmúlt hónapokban keresztül ment, még mindig csodálatosan néz ki.
Sztárok
A 39 éves Cristiano Ronaldo régóta sokkolja a világot azzal, hogy elfelejtett megöregedni. Talán a rajongói által felfedezett szokása egy újabb szépségtrend eredménye vagy valami komolyabb ok állhat...