Egészség

Ha ezeket a furcsa tüneteket tapasztalod, magnéziumhiányban szenvedsz: íme az ételek, melyekkel azonnal pótolhatod!

A magnézium a kalcium mellett részt vesz a csontok és a fogak felépítésében, de nem csupán ezeken a területeken jelent problémát az esetleges hiánya. A magnézium ugyanis elengedhetetlen az idegrendszerünk és a szívizom megfelelő működéséhez, ráadásul az energiatermelő folyamatokban is fontos feladata van.

Ne vedd félvállról a jeleket!

A magnézium hiányának leggyakoribb figyelmeztető tüneteiként az izomgörcsök, szívritmus zavar, koncentráló képesség hiánya, illetve a viselkedésbeli zavarok, fokozott ingerlékenység, valamint lehangoltság is megjelenhetnek. De a furcsa jelek mellett néhány betegség kialakulásáért is felelős lehet a szervezetünk alacsony magnézium szintje. Ilyenek például a magas vérnyomás, depresszió, cukorbetegség, migrén és akár a csontritkulás is. A magnéziumhiány okai tehát változatosak, ám legtöbbször a helytelen táplálkozás áll a hátterében. Érdekes tény, hogy azok, akik súlyos asztmával küzdenek, sokkal gyakrabban észlelik ennek az ásványi anyagnak a hiányát. A kutatók úgy vélik, hogy a magnézium hiánya a kalcium felhalmozódását okozhatja a tüdőt és a légutakat bélelő izmokban. Ez a légutak összehúzódásához vezet, ami megnehezíti a légzést, kiváltva ezzel az asztmás rohamot. Galériánkban eláruljuk, melyek azok az ételek, amikkel azonnal pótolhatod ennek az elengedhetetlen ásványi anyagnak a hiányát szervezetedben!

A magnéziumhiány kialakulásának számtalan életmódbeli oka lehet. A legfontosabb okok közé sorolható a mozgásszegény életmód, a fokozott cigaretta- és alkoholfogyasztás, a nem megfelelő táplálkozás, a kávé, illetve a szénsavas italok fogyasztása.
Kattints a további képekért!

Talán nem is hinnéd, de már napi három darab datolya elfogyasztásával hihetetlen eredményeket érhetsz el egészségedet tekintve.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Fashion&Beauty
Nyáron sokan visszatérnek egy régi szabályhoz: ha kisüt a nap, világosítsd a hajszínedet! Éppen emiatt idén is kialakulóban van egy hajtrend, ami biztosan közönségkedvenc lesz: ez pedig a kaliforniai...
Lifestyle
Sztárok
Csikós Rózsi korának egyik legsikeresebb szubrett színésznője volt, azonban nemcsak a színpadon, hanem a magánéletben is rendkívül sikeresnek mondhatta magát. Férjével, Fényes Szabolccsal egymásnak...