Egészség

Nem fogod elhinni, mit művel ez a zöldség a vérnyomásoddal: ezt tapasztalhatod, ha minden nap megeszel belőle egyet

Bár a paradicsom botanikailag gyümölcs, hiszen vannak benne magok és a növény virágjából fejlődik ki, sokan tekintenek rá zöldségként, hiszen így ekképpen fogyasztjuk. A lényeg azonban nem ez, hanem hogy igazi csodanövény, amely elképesztő hatást gyakorol vérnyomásunkra.

Ez történik a szervezeteddel

„Minden nap egy alma, az orvost távol tartja” – szól a sokak által ismert bölcsesség és mondás, amit számos kutatás és tanulmány alátámasztott már az évek során. Azt nem kell magyarázni senkinek, miért is egészséges az alma, és miért éri meg naponta fogyasztani – van azonban egy másik gyümölcs (vagy épp zöldség, ki minek hívja), a paradicsom, amit kálium- és likopintartalma miatt szintén érdemes beiktatni a mindennapjainkba, ugyanis bár sokan nem tudják, hihetetlen hatással van a vérnyomásra. Galériánkban olvashatod a részleteket!

Napi egy darab paradicsom már jótékony hatással lehet a szív egészségére – írja a health.com. Ez azt jelenti, hogy a rendszeres fogyasztásával megelőzhető és kezelhető például a magas vérnyomás, legalábbis egy friss tanulmány szerint, amelyből kiderült, hogy a vizsgált alanyoknál 36%-kal csökkent a magas vérnyomás kialakulásának kockázata.
Kattints a további képekért!

Tudományosan bizonyították, melyik szülőnktől származik az a génünk, amely az állóképességért, valamint az öregedésre való hajlamért felelős.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Lifestyle
Az egészséges életmód, az állatvédelem és a környezettudatosság jegyében sokan döntenek úgy, hogy áttérnek a vegán étrendre, remélve, hogy ez energikusabb és kiegyensúlyozottabb életet eredményez...
Sztárok
Rájuk fokozottan igaz, hogy két dudás nem fér meg egy csárdában. Ettől még persze nem biztos, hogy elakadt a békülési folyamat Majka és Curtis között.
Sztárok
T. Danny, azaz Telegdy Dániel többszörösen bebizonyította, hogy nagy tehetséggel áldotta meg a sors: rapperként sikert sikerre halmoz, a Dancing with the Stars negyedik évadában pedig azt is...