Hirdetés

Legyőz minden betegséget - tök jó zöldség a sütőtök!

Szakértőnk, Fodor Imre fitneszedző ma egyik kedvenc zöldségéről írt nekünk: "Végre itt az egyik kedvenc zöldségem szezonja! Bedobtam a sütőbe, és míg kész lett, utánaolvastam, miért is hasznos csemege!"

A sütőtök - mely a tökfélék családjába tartozik- a nyugati féltekéről származik és Mexikóban őshonos. Az amerikai indiánok "Isten almájának” hívták a sütőtököt, mivel úgy gondolták, hogy magjától termékenyebbé válnak.

Előnyei:

1. Immunrendszer működését javítja.

2. Alacsony kalória tartalma támogatja a súlycsökkentést.

3. Koleszterin mentes.

4. Magas az antioxidáns tartalma.

5. Fogyasztása szebbé teszi bőrünket, különösen a pattanások kezelésében jelenthet nagy segítséget.

6. Megelőzi az aszmát: azok az emberek, akik nagy mennyiségben fogyasztanak Béta-karotint, kisebb az esélyük van az asztma kialakulására.

7. A rák kialakulásának kockázatát csökkenti: béta-karotinban gazdag ételeket fogyasztók körében megelőző szerepet tölt be a prosztatarák kialakulásában.

8. Cukorbetegség kezelésére is hatásos: az egyes típusú cukorbetegek, akik magas rozstartalmú ételeket fogyasztanak azoknak alacsonyabb lett a vércukorszintje, amíg a 2-es típusú cukorbetegek vércukorszintje (lipidek és inzulin szint) is javult. Egy csésze sütőtök 6,6gr rostot tartalmaz. Nőknek az ajánlott napi rosttartalom 21-25gr, férfiaknak 30-38gr.

9. Magas a C-vitamin tartalma.

Nincs vége: még több előnyért klikk!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!