Nem a só az: ez a mindennapi fűszer szép lassan teljesen tönkreteheti a májad

Bár rengetegen használják a konyhában különleges aromája miatt, nem kevésbé veszélytelen ez a fűszer (sem), ha túl sokat fogyasztunk belőle. Te sejted, melyikről van szó?
Nem csupán a só lehet veszélyes szervezetünkre nézve
Épp nemrégiben számoltunk be három olyan közkedvelt fűszerről, amelyek titokban akár mérgezők is lehetnek, általában akkor, ha túl sokat fogyasztunk belőlük - amiről akkor szó volt, az a szerecsendió, a fahéj, valamint a gyömbér, de a só mellett nem ez a három ételízesítő okozhat komoly gondokat is szervezetünkben. Van még egy olyan mindennapi fűszer, melynek számos jótékony hatása van, azonban hosszú távon akár teljesen tönkre is teheti a májunkat, amely mint azt tudjuk, a méregtelenítésért felelős legfontosabb szervünk. Galériánkból megtudhatod, melyik ételízesítőről is van szó pontosan, és hogy mik a túlzott fogyasztásának árnyoldalai, egyáltalán hogyan lehet belőle annyit fogyasztani, hogy a benne lévő egyik hatóanyag káros legyen a májra!
Leadfotó: 123rf