Itt a legújabb őrület: maszkot hordanak a vakcinaellenesek, hogy a beoltottaktól védjék magukat

Úgy látszik, a koronavírussal kapcsolatos összeesküvés-elméletek tárháza kimeríthetetlen. Új, elképesztő gyakorlat ütötte fel a fejét az oltásellenesek körében: sokan ugyan arcmaszkot húznak, de korántsem a vírusfertőzés veszélye miatt, hanem azért, hogy a beoltottaktól védjék magukat.

Nem nyugszanak az oltásszkeptikusok

A koronavírus sajnos nemcsak a tüdőnket - és más létfontosságú szerveinket - fertőzi meg, de az elmúlt egy esztendő során abszurdabbnál abszurdabb összeesküvés-elméleteknek ágyazott meg, melyeket hol hüledezéssel, hol őszinte kacajjal fogadtunk. Bár a harmadik járványhullám lassan megtörik és az oltási program előrehaladása is rózsásabb jövőt sugall, sajnálatos módon sokakat még mindig béklyóba vernek a különböző rendű és rangú konteók. Hogy ez meddig lesz így, azt egyelőre senki sem tudja megmondani, viszont felettébb szomorú, hogy most egy újabb - talán az eddigieknél is merészebb - összeesküvés-elmélet ver éket a beoltottak és a vakcina- és vírusszkeptikusok közé.

Bizonyos oltásellenes csoportok most azért kezdtek el maszkot viselni, hogy így óvják meg magukat a beoltottaktól - írja a HVG a Vice cikke alapján. És hogy mégis milyen megfontolásból döntöttek így a vakcinaszkeptikusok? Nos, úgy gondolják, hogy a beoltottak hasonlóképpen "ürítik" az oltást, mint ahogy a koronavírust a fertőzöttek. Úgy vélik, "az oltásból kiszabadult fehérjék" vetéléshez, terméketlenséghez és szabálytalan menstruációhoz vezetnek.

Fotó: 123rf

Lapozz, még nincs vége!

Oldalak

  • 1
  • 2