A koronavírus elleni oltások eddig nem ismert hatására derült fény

Nincs ok az aggodalomra, ezennel nem egy káros mellékhatásról van szó, sőt. Kiderült, hogy a Covid-vakcináknak az életmentésen kívül további előnyös hozadékai is vannak.

Fontos másodlagos hatás

A koronavírus elleni vakcinák emberek millióinak életét mentik meg, új kutatások szerint pedig fontos másodlagos előnye is van a koronavírus elleni vakcináknak amellett, hogy segítenek csökkenteni a vírus átadását és annak súlyosabb lefolyását: a depresszió és a szorongás csökkentésében is segítenek – számol be a hírről a MarketWatch információira hivatkozva a Portfolio.

A tudósok az amerikai statisztikai hivatal háztartások körében végzett felméréseinek adatait vetették össze a koronavírus elleni vakcinázottsági számokkal, hogy megnézzék, milyen hatása van az oltásoknak a mentális egészségre. Az eredmények ismertetése során kiderült, becslésünk szerint a koronavírus elleni vakcinázottság 30%-kal csökkenti a szorongás és depresszió tüneteit.

Az adatokból az is kiderül, hogy nagyobb arányban csökkenti a fenti mentális tüneteket a vakcina azok körében, akik alacsonyabb iskolázottsággal bírnak, akik albérletben laknak, akik nem tudnak otthonról dolgozni és azok körében, akik gyereket nevelnek.

Cikkünk folytatódik, lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2