Koraszülést okoznak a depressziós kispapák - Szomorú, amire a tudósok fényt derítettek

Svéd tudósok 350 ezer születést vizsgáltak egy tanulmány során, a végeredmény pedig lesújtó: a mentális zavarral küzdő leendő apukák az esetek majdnem felében koraszülést okoztak.

350 ezer baba születését vizsgálták

Svéd tudósok egy csoportja csaknem öt éven át tanulmányozta azt, milyen hatással van a kispapa vagy a kismama depressziója a születendő babára. Ez idő alatt összesen 350 ezer születést vizsgáltak és azt találták, a mentális zavarral küzdő leendő apák gyermekei nagyobb eséllyel születtek a várt idő előtt. Azoknak a férfiaknak, akik a teherbe esést megelőző 12 hónapban, vagy a terhesség első 6 hónapjában lettek depressziósak, 38%-kal nőtt az esélyük arra, hogy a gyermekük erősen koraszülöttként, a 31. hét előtt jöjjön a világra. További 12%-kal nőtt az esélye annak is, hogy a baba mérsékelten koraszülöttként, a 32. és a 36. hét között szülessen.

A depressziós anyáknak 23%-kal nőtt az esélye arra, hogy gyermekük erősen koraszülöttként jöjjön a világra, 34%-kal pedig arra, hogy mérsékelten koraszülött babát hozzanak a világra.

Kattints a cikk folytatásáért!

Fotó: huffingtonpost.co.uk

Oldalak

Szólj hozzá Te is!