Egészség

A mindentudó kesudió - Megelőzi a vastagbélrák kialakulását és erősíti a csontokat

Bár nem a kesudió a legolcsóbb mag, annyi mindenre jó, hogy megéri az árát. Szakértőnk, Fodor Imre fitness edző, testépítő napi tanácsában ma felsorolja, milyen jótékony hatásai vannak ennek az ízletes csemegének.

Mit kell tudni a kesudióról?

Video Kiemelkedő női teljesítmények, neves sztárvendégek - Hetedszer ünnepeltük az Inspiráló Nőket
  • Magnéziumtartalma segít a fehérje beépülésében és a vérnyomás csökkentésében. A benne lévő magnézium és foszfor elengedhetetlen ahhoz, hogy a fogak és a csontok erősek legyenek.
  • Sokan azt hiszik, hogy a kesudió hizlal, pedig jó koleszterint tartalmaz. Kalória szempontjából nem vészes, olajsava pedig nagyon egészséges a szívnek. Akik hetente kétszer fogyasztanak kesudiót, kevesebb lesz a súlyuk.

  • A vas-és réztartalma megőrzi a bőr, a haj és a körmök egészségét.
  • Megelőzi a rákot, főleg a vastagbélrák kialakulásának meggátolásában hatékony.
  • Nincs benne koleszterin.
  • Meggátolja az epekövek kialakulását.
  • Remek antioxidáns.

Ha te is rendszeresen eszel kesudiót, akkor nyomj egy lájkot, vagy oszd meg másokkal is a cikket!
Ezt is ajánljuk: Reggeli hasizomgyakorlat - Ezzel garantáltan előcsalogatod a kockákat

Fotó; Leadfotó: Fodor Imre

Oldalak

Egészség
Fashion&Beauty
Kaia Gerber olyan elegáns és trendi műszőrme kabátban lépett utcára, hogy egyből kedvünk támadt beszerezni egy hasonlót.
Lifestyle
Eddig nem igazán volt tisztázva, hogy használhatunk-e más, pakolásra alkalmas eszközt a hivatalos bevásárlókosár, vagy kocsi helyett.
Christmas
Ahogy a decemberi fények lassan felgyúlnak a városokban, és a karácsonyi illatok átjárják az utcákat, az utazók szívét egyre inkább a világ legvarázslatosabb ünnepi úti céljai vonzzák. A Travel and...
Lifestyle
Újítást kapnak a Meta platformjai, mivel a cég végre rájött, hogy rengetegen ütköznek problémákba a használat közben.
Sztárok
A kincsvadász Fejes Tamás egy gyerekkori emléket idézett fel a TV2 műsorában.
Egészség
Sokan azért pucolják meg a gyümölcsöt vagy zöldséget, hogy elkerüljék a koszt, a vegyszermaradványokat, vagy mert egyszerűbbnek tűnik így a fogyasztás, ám nem is sejtik, hogy épp a hámozással dobják...